Haberler

İftar Programında Kullanılan Namazla İlgili İfadelere Soruşturma

Güncelleme:
Abone Ol

Katıldığı televizyon programında namaz kılmayanlara yönelik hakarette bulunan Mustafa Aşkar hakkında, görevli olduğu Ankara Üniversitesi'nde soruşturma başlatıldı.

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, bir televizyon kanalında iftar öncesi yayınlanan programda namazla ilgili kullandığı sözleri nedeniyle üniversite öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdi.

"TALİHSİZ AÇIKLAMADAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ"

İbiş, yaptığı yazılı açıklamada, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Aşkar'ın bir televizyon kanalında yayınlanan iftar öncesi programda, "namaz kılmayanların hayvan olduğunu" ifade eden talihsiz açıklamasından dolayı büyük üzüntü duyduğunu dile getirdi.

"TOPLUMSAL İNFİALE YOL AÇABİLİR"

Manevi ruhuyla İslam aleminin el üstünde tuttuğu ramazan ayında, sağduyu sahibi hiçbir insanın kabul etmeyeceği bu söylemin, İslam'ın hikmet dili ve rahmet mesajıyla bağdaşmadığını belirten İbiş, "Toplumsal infiale neden olabilecek bu sözleri nedeniyle Prof. Dr. Aşkar hakkında soruşturma başlatıldığını belirtmek istiyorum." ifadesini kullandı.

"TUTUMUMUZU KARARLILIKLA SÜRDÜRECEĞİZ"

Rektör İbiş, konuya ilişkin, "İnsanların dini değer ve inançlarına saygı gösterilmesi, nefret ve ayrımcılık söylemlerine karşı tavizsiz durulması konusundaki tutumumuzu kararlılıkla sürdüreceğimizi vurgulamak isterim." değerledirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Güncel

Ankara Üniversitesi Mustafa Aşkar Erkan İbiş Dini Medya Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Bunları mı öğreniyorlarMobil-IOS:

Maaşallah... İlahınızı da kitaplarınızı da hayal dünyanızı da alıp aya gidin orda yaşayın... Dünya realistlerin dürüstlerin olsun

Yanıtla47
volan dişlisi:

hayvan sensin. hasberkader hoca olmuşsun da adam yerine konulmuşsun. doktor olsaydın vay hastaların haline. bu karakterinle hastasın ve insan düşmanısın. çocukluğunda ne çektiysen artık

Yanıtla15
vatandaş:

ke3ndisine göre bir cemat ve yer bulsun. suratında belli . . . meymenet

Yanıtla20
cafer:

mümine kadınlar cennette o kadar güzel olacak ki eğer bi tane sinin saçından tane düşse okyonuslar misk ve o kadar güzelleşir. huri(zevk)tir dünyada bir huri zevk alıyorsan cennette kimisi 40 kimisi 70 kat huri(zevk)alacaktır. bu ğün dünyada kadın lens takıyor mavi yeşil siyah veya saçlarını boyatıyor sarı kızıl siyah saçlı bi kadın 100 farklı kadın olur. erkekte öyle. ama hep aynı kişidir. ve hayellerin ötesindedir. hastalıklar, büyük küçük tuvalet, gaz yapma, burun akması gibi şeyler yok.

Yanıtla00
cafer:

bu proflar buaraalr çok pot kırıyor. ağzına bazı ilahiyatçılar hz. haticeyi ve eski evliliklerini doladı. hatta hiçte aslı astarı olmayan ümmil mümin aişe ve fatime (r. anh)geçen bi menkıbede anlatıyorlar. bunu sanki tahrim suresinde geçti gibi aziz ve alim Allah bildirdi sanki!cennetde hanğisinin hayır ve hasenatı fazla ise gönül kuşu ona uçacak. o kocası olacak. cennetde kıskançlık vardır. peygamber efendimiz cennetle müjdelenen hz ömerin sarayına girmek isterde ömer kıskanır. . . diye girmez.

Yanıtla00
fahri:

namaz kılmayan nankördür.

Yanıtla00
MehdiMobil-IOS:

Hasa iyi olmuş zavallı cahile

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title