Haberler

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 14 Mayıs Salı İl İl İftar Vakitleri

Güncelleme:
Abone Ol

Ramazan ayı aynı coşku ve heyecanla devam ediyor. Bugün 9. orucumuzu tutmaya başladık. Ramazan ayında en çok merak edilen konular iftara ne kadar kaldı, iftar vakti kaçta oluyor. Haberimizde bulunan diyanetin Ramazan imsakiyesi 2019 ile şehrinize ait iftar vakti, imsak vakti kaçta öğrenebilirsiniz. İşte 14 Mayıs Salı il il iftar vakitleri

Ramazan-ı Şerif ayının dokuzuncu gününe eriştik. Yardımlaşma, dayanışma ayı olan on bir ayın sultanı Ramazan'da oruç ibadetini huzurla yerine getiriyoruz. Bugün 9. orucumuzu akşam ezanı ile birlikte iftar duasını yaparak açacağız. Peki iftara ne kadar kaldı, iftar vakti saat kaçta? Aşağıdaki bağlantıdan şehrinizde iftara kaç saat kaldı görebilir, aynı zamanda şehrinize ait Ramazan İmsakiyesi 2019 tablosuna bakabilirsiniz. İşte diyanetin verilerine göre hazırlanmış 14 Mayıs Salı il il iftar vakitleri...

İFTAR DUASI

Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) iftar vakti geldiğinde orucunu, "Allahümme leke sumtü ve ala rızkıke eftartü." şeklinde dua ederek açardı.

Bu duanını anlamı, (Ey Allah'ım, Senin rızan için oruç tuttum ve Senin rızkınla orucumu açıyorum.) ( Ebu Davud, Savm: 22) şeklindedir.

Diğer yandan iftar duası okuyarak orucunu açmak isteyenler şu duayı okuyabilirler:

"Allahümme leke sumtü ve bike amentü ve aleyke tevekkeltü, sübhaneke ve ala rızkıke eftartü veli savmel' ğadin min şehri ramazane nev eytü fağfir li ma kaddemtü vema ahhertü."

Anlamı: "Allah'ım! Senin için oruç tuttum, sana inandım, sana dayandım, senin verdiğin rızıkla orucumu açtım. Yarının orucuna da niyet ettim, benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla."

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 14 Mayıs Salı İl İl İftar Vakitleri

YILLARDIR TRT EKRANLARINDA DİNLEDİĞİMİZ MEŞHUR İFTAR DUASI

Bismillahirrahmanirrahim

Allah'ım. Senin rızan için oruç tuttum. Sana inandım. Sana sığındım. Senin rızkınla orucumu açtım. Hamd olsun verdiğin nimetlere, sağlık ve afiyete.

Eyy bağışlaması bol Rabbim. Beni, ailemi, milletimi, devletimi ve inananları koru. Rahmetini yardımını esirgeme ülkemizden. Bizlere yaşama sevinci ver. Her türlü güçlüğe karşı dayanma gücü ver. Senin her şeye gücün yeter.

AMİN.

İftara Ne Kadar Kaldı? İşte 14 Mayıs Salı İl İl İftar Vakitleri

ORUÇLU İKEN SAKINILMASI GEREKEN HALLER:

Oruç için riâyet edilmesi îcâb eden bazı şart ve âdâblar vardır. Bunlara riâyet edilerek tutulan oruç kabul olunur, oruç tutan kişi fazîlet, sevap ve dereceler kazanır:

1- Gözü, dînin kötü ve çirkin gördüğü, kalbi meşgûl eden, zikirden alıkoyan şeylere bakmaktan korumaktır. Resûlullah Efendimiz (sallallâhü aleyhi ve sellem):

"(Harama) bakmak Şeytan'ın zehirli oklarından bir oktur. Kim Allâhü Teâlâ'dan korkarak bu bakışı terk ederse Allâhü Teâlâ ona lezzetini kalbinde hissedeceği bir îmân verir." buyurmuşlardır.

2- Lisânı, boş sözlerden, yalan söylemekten, gıybetten, laf taşımaktan, kötü sözlerden, riyâkârlıktan muhâfaza etmektir. Lisâna lâzım olan lüzumlu yerde konuşmak, Allâhü Teâlâ'nın zikri ile ve Kur'ân-ı Kerîm ile meşgul olmaktır. Bu da lisânın orucudur.

3- Kulağı günah ve çirkin şeyleri duymaktan muhâfaza etmektir. Çünkü Allâhü Teâlâ'nın haram kıldığı şeye kulak verip onu dinlemek haramdır. Gıybeti yapan da dinleyen de günahta ortaktır.

4- El ve ayak gibi âzâları günahlardan, mideyi iftar anında şüpheli şeylerden, haram ile iftar etmekten korumaktır. Zîrâ haram, dîni ifsat eden zehirli bir oktur.

5- İftarda mideyi helâl olan şeylerle tıka basa doldurmaktan korumaktır. Zîrâ Allâhü Teâlâ'nın en sevmediği duâ, mide tıka basa dolu iken yapılan duâlardır.

6- Oruç tutan kimsenin iftardan sonra kalbi Allâhü Teâlâ'dan korku ve ümit arasında olmalıdır. Zîrâ kul, tuttuğu orucun kabûl olunup olunmayacağını bilemez. Aynı şekilde her ibâdetten sonra da bu hâlde olmalıdır.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title