Haberler

İftardan Sonra Spor Yapmayın" Önerisi

Abone Ol

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden dış detay görüntü- Prof. Dr. Asuman Kaftan ile röportaj- Hasta muayene detayı "İftardan sonra spor yapmayın" önerisi- Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaftan: - "İftardan sonra asla spor yapılmasını önermiyoruz.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nden dış detay görüntü- Prof. Dr. Asuman Kaftan ile röportaj- Hasta muayene detayı "İftardan sonra spor yapmayın" önerisi- Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kaftan: - "İftardan sonra asla spor yapılmasını önermiyoruz. Biraz dinlenip, hafif yürüyüş yapılabilir. Ramazan boyunca ağır sporlar asla önermiyoruz. Kalp hastalarımız için yüzme ve yürüyüş en sağlıklısıdır"- "İftar sofralarını sadeleştirerek oruç açmak daha sağlıklı" SEBAHATDİN ZEYREK - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Asuman Kaftan, ramazan ayında, iftar sofrasından kalktıktan sonra spor yapılmaması gerektiğini söyledi.Kaftan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazanın birkaç yıldır yaz mevsimine denk geldiğini ve bu yıl oruç süresinin genelde 16 saat civarında olduğunu hatırlattı. Kontrolsüz yüksek tansiyonu olan, hipertansiyon hastalarının, ciddi kalp yetmezliği bulunan ya da son 6 ay içinde kalp krizi geçirenlerin, hastaneden yeni taburcu olanların, idrar söktürücü veya çok fazla ilaç kullananların oruç tutmasını önermediklerini ifade eden Kaftan, oruç tutan bazı kalp hastalarının ise ramazan sonunda beklemedikleri şekilde daha sağlıklı halde karşılarına çıkabildiğini de söyledi.- "İftar sofralarını sadeleştirerek oruç açmak gerekiyor"Kaftan, oruç süresinin uzun olmasının etkisi ve gelenekler gereği sofraların çok çeşitle hazırlandığını ifade ederek, yenilen ve içilenlere çok dikkat edilmesi gerektiğini dile getirdi. İftar sofralarını sadeleştirerek oruç açmanın daha sağlıklı olduğunu kaydeden Kaftan, "Hurma çok güzel kalori veriyor, gün boyu kaybettiklerimizi karşılayabiliyor, bağırsak hareketlerini düzenleyebiliyor. Çorba ve suyla açılan oruçtan sonra hafif yiyecekler sebze sonrasında az bir egzersiz ve aralıkla yemek yenmelidir. Çok ağır yiyecekler, zengin, yağlı ve donatılmış sofraların hepsini bitirmekten kaçınmak lazım" diye konuştu.- "İftardan sonra asla spor yapılmasını önermiyoruz"Sporun günlük yaşamın olmazsa olmazlarından olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Asuman Kaftan, şunları söyledi: "Kalp hastası olsun olmasın, oruç tutanların ağır sporlardan kaçınmaları gerekiyor. Salon sporları ise her zaman açık havada yapılan yürüyüşten daha ağırdır ve kalori kaybı fazladır. İftardan sonra spor yapılmasını asla önermiyoruz. Biraz dinlenip, hafif yürüyüş yapılabilir. Ramazan boyunca ağır sporlar asla önermiyoruz. Kalp hastalarımız için yüzme ve yürüyüş en sağlıklısıdır." Pamukkale Üniversitesi Prof. Dr. Asuman Kaftan Ramazan Ayı oruç Kalp hastası sporMuhabir: Sebahatdin Zeyrek Redaktör: Serdar Yılmaz Yayınlayan: Doğan Sarıtaş

Kaynak: AA / Güncel

Pamukkale Üniversitesi Sebahatdin Zeyrek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title