Haberler

Iğdır'da Ralliyi Aratmayan Ambulans Sürüş Kursu

Güncelleme:
Abone Ol

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans sürücülerine yönelik başlatılan ambulanslarda ileri sürüş teknikleri eğitimi, ralli sürüşünü aratmadı.

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ambulans sürücülerine yönelik başlatılan ambulanslarda ileri sürüş teknikleri eğitimi, ralli sürüşünü aratmadı.

Iğdır İl Sağlık Müdürlüğü tarafından projelendirilip Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından desteklenen ambulanslarda ileri sürüş teknikleri eğitimi, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilk kez gerçekleştirildi. Eğitimde dubalar arasında manevra yapan ambulans sürücüleri rallicileri aratmadı. Kursta kadın sürücünün yaptığı profesyonel manevralar ise mesai arkadaşlarını heyecanlandırdı.

Açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Alpaslan Erol, amaçlarının vatandaşlara daha iyi ve güvenli hizmet verebilmek olduğunu belirterek, "Acil sağlık hizmetlerinde görevli personeller için ileri sürüş teknikleri eğitimi adı altında yapmış olduğumuz teknik destek talebi, SERKA tarafından kabul edilmiştir. Bu teknik destek kapsamında ilimiz Ambulans ve Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğinde görevli acil tıp teknisyenleri, acil tıp teknikerleri ve ambulans şoförlerinden oluşan 80 personele, teorik ve uygulamalı ambulans sürüş teknik eğitimleri verilmiştir" ifadelerini kullandı.

112 Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimi Dr. Taner Başaran ise, bölgenin koşulları ve bu eğitimin hiç verilmediği düşünüldüğünde proje sayesinde personelin görevinde uzmanlaşacağını söyledi.

Acil tıp teknikeri olan sürücü Sevinç Tazegüney de bu eğitim sayesinde ambulansı daha sağlıklı ve güvenli kullanmayı öğrendiklerini belirtti. Eğitimin bayağı faydalı olduğunu anlatan Tazegüney, "Bu sayede güvenli gitmeyi öğrendik, arkada hasta varken nasıl gidileceğini öğrendik, emniyet kemerini takmanın nasıl önemli olduğunu öğrendik. Halkımız bizden sürekli hızlı gitmemizi istiyor. Bunu istememelerini rica ediyoruz. Burada hızlı giderken hangi tehlikelerle karşılaşabileceğimizi bir kez daha gördük" diye konuştu.

Acil tıp teknikeri Ozan Çınkılıç da aldıkları ileri sürüş eğitimiyle neler yapabileceklerini öğrendiğini belirterek, "Yani oluşabilecek acil durumlarda ne yapabileceğimizi, ne tür tehlikelerle karşılaşacağımızı gördük. Önemli olan hızlı gitmek değil, güvenli gitmektir. Bunu öğrendik" dedi. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi İl Sağlık Müdürlüğü Alpaslan Erol Iğdır Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title