Haberler

Iğsız'a 'Sayın Komutana Arz' Sorusu

Abone Ol

İnternet Andıcı Davası'nda savcı, sanık Hasan Iğsız'a, Andıç'da geçen 'Sayın Komutan'a arzın' ne demek olduğunu sordu.

İnternet Andıcı Davası'nda savcı Nihat Taşkın, sanık Hasan Iğsız'a, Andıç'da geçen 'Sayın Komutan'a arzın' ne demek olduğunu sordu. Iğsız ise "Sayın Komutana arz demek Genelkurmay Başkanı'na arz demektir. Bu konuda yetkilinin o olduğunu gösterir. Ona arz edilmeden önce kalem oynatılmaz. İşlem yapılmaz" dedi. Sanık Iğsız, Savcı Taşkın'ın bazı sorularına ise kendi dönemiyle alakalı olmadığı gerekçesiyle cevap vermedi.

İnternet Andıcı Davası'nın 37. duruşması savunması tamamlanan eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Hasan Iğsız'ın çapraz sorgusu ile devam ediyor. Duruşma savcısı Nihat Taşkın, sanık Iğsız'a "Genelkurmay Başkanlığı'nda Andıç ile ilgili nasıl çalışma yürütülmektedir? diye sordu. Iğsız ise "Andıç, Genelkurmay Karargahında herhangi bir konuda onay almak için amacıyla hazırlanan dökümandır. Konu değerlendirilir konunun sorumlusu kim ise o daire tarafından andıç hazırlanır. Daha sonra Genelkurmay karargahı içinde başka makamların görüşü alınır. İlgili kişilere döküman gösterilir ve hem fikir ise parafesi alınır. Hem fikir değilse nedenini yazar ve andıca ekler" diye konuştu.

"GENELKURMAY BAŞKANI'NA ARZ DEMEKTİR"

İnternet Andıcı Davası'nda duruşma savcısı Nihat Taşkın, sanık Iğsız'a, "İnternet Andıcı'nın yayınlanmasıyla ilgili en yetkili makam hangisidir, 'Sayın Komutan'a arz ne demektir?" diye sordu. Bu konuda en yetkili makamın Genelkurmay Başkanı olduğunu ifade eden Hasan Iğsız, İnternet Andıcı'nın altındaki "Sayın komutana Arz" ibaresinin de bu anlama geldiğini söyledi. Iğsız, "Sayın Komutan'a arz' demek Genelkurmay Başkanı'na arz demektir. Bu konuda yetkilinin o olduğunu gösterir. Ona arz edilmeden önce kalem oynatılmaz. İşlem yapılmaz. Genelkumay Başkanı'nın da onayı alınır" diye konuştu. Emekli Orgeneral Iğsız, sözkonusu andıçla ilgili uygulama emri çıkartılmadığını da belirterek, "4 ayrı site kurulması için hazırlık çalışması vardı. Hazırlık dönemi olumlu sonuç verseydi bir emir çıkardı. Ancak böyle bir emir çıkmadı" dedi.

"UYGUN BULUNMAZSA REDDEDİLEBİLİR"

Savcı Taşkın, "Bu andıçta bir daire başkanın, bir amirin imzası olmasaydı Genelkurmay Başkanı'na sunulur muydu?" sorusuna ise, "Sunulmazdı. Her makam kabul eder ya da redder. Örneğin Genelkurmay 2. Başkanı çalışmayı uygun bulmazsa reddedebilir" diye konuştu.

"ASTLARIMA HER KONUDA GÜVENİRİM"

Savcı Taşkın, "Siz savunmanızda Andıç'ın eklerine bakmadığınızı söylediniz. Bu uygun bir davranış mıdır?" sorusuna ise sanık Iğsız, zaman açısından andıçın tamamının incelemesinin mümkün olmadığını belirterek, "Bu konu bana geldiğinde bakarım nedir istenen yenilik. Eklerini okumam mümkün değildir. Yoksa siz hepsini incelerseniz Genelkurmay Başkanlığı'nda çarkı döndüremezsiniz. Benim astlarım var ben her konuda onlara güvenirim. Tabi o güven duygusunu da astlarım yaratmıştır" dedi. Sanık Iğsız, Savcı Taşkın'ın bazı sorularına ise kendi dönemiyle alakalı olmadığı gerekçesiyle cevap vermedi. Sanık Iğsız'ın çarpaz sorgusu devam ediyor. - İstanbul / Silivri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title