Haberler

İhh'dan Tanzanya'da Toplu Açılış

Abone Ol

Vakfın Tanzanya'nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiği kalıcı projelerin toplu açılışı kapsamında, yapımları tamamlanan bir okul, 3 cami, bir sağlık kliniği ve bir medrese hizmete sunuldu.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın 2013 yılı içerisinde Tanzanya'nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiği kalıcı projelerin toplu açılışı gerçekleştirildi.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, bir yandan savaş, doğal afet ve açlık ile mücadele eden bölgelerde acil yardım çalışmaları gerçekleştiren vakıf, diğer yandan da kalıcı projeler üretmeye devam ediyor.

Bu kapsamda, İHH'nın Tanzanya'da 2013 yılı içerisinde yapımını gerçekleştirdiği kalıcı projelerin açılışı yapıldı.

Tanzanya'ya giden İHH ekipleri, Zanzibar adası, Daresselam ve Morogoro bölgelerinde yapılan bir okulu, 3 camiyi, bir sağlık ocağını ve bir medreseyi hizmete sundu. Daresselam'daki Hazreti Osman Camisi'nin açılışına Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Ali Davutoğlu da katıldı.

Büyükelçi Davutoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, İHH'nın Türkiye'nin en önemli sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirtti.

İHH'nin çeşitli ülkelerde çok önemli projeleri başarıyla hayata geçirdiğini vurgulayan Davutoğlu, "Tanzanya'daki çalışmalarını da ilgiyle takip ediyorum. Bu çalışmalar bölge halkının ihtiyaçlarını gidermeye yönelik olmakla birlikte Türkiye ve Tanzanya halkları arasında hayır ve kardeşlik köprüsü de oluşturuyor" ifadelerini kullandı.

İHH Afrika Koordinatörü Serhat Orakçı da İHH'nin 2007 yılından beri Tanzanya'da kalıcı projeler gerçekleştirdiğini aktararak, şunları kaydetti:

"İHH olarak 2007 yılından bu yana yerel halkın talep ve ihtiyaçları doğrultusunda Tanzanya genelinde insani yardım çalışmaları ve kalıcı projeler yapıyoruz. Okular, camiler, sağlık klinikleri, medreseler ve su kuyuları açarken yetimlerle alakalı olarak da çalışmalar yürütüyoruz. Son olarak da Tanzanya'nın farklı bölgelerinde yapımını üstlendiğimiz kalıcı eserlerin açılışını gerçekleştirdik. Bu eserler bölge halkının eğitim sağlık ve dini ihtiyaçlarının giderilmesine yönelik çalışmalar oldu. Bu çalışmaları gerçekleştirirken başka ihtiyaçları da belirliyoruz. Bu eserleri açılışını yaparken yeni projeleri de belirleyip çalışmalara hemen başladık."

Tanzanya'daki toplu açılışların ardından Shinyanga bölgesindeki Albino kamplarını ziyaret eden İHH ekipleri, kampta incelemelerde bulundu. Kampın acil ihtiyaçlarını belirleyen İHH ekipleri, hemen çalışmalara başladı. İlk etapta kamp için 4 güneş paneli alınarak kampın elektrik sıkıntısı giderildi.

Çocuklar için oyuncak ve giysiler alınarak dağıtıldı. Kampın yeni yatakhanesinin inşaatı, yemekhane ve tuvaletlerinin restorasyonu ve kamp içerisinde oyun alanı için ise çalışmaların sürdüğü kaydedildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Ali Davutoğlu Tanzanya Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title