Haberler

İhlas Koleji Mezunları Meslek Tanıtımı Yaptı

Abone Ol

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi’nden değişik zamanlarda mezun olan ve şu an kendi mesleklerinde çalışan eski öğrencileri meslek tanıtım programında İhlas Koleji’nin 8. ve 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi'nden değişik zamanlarda mezun olan ve şu an kendi mesleklerinde çalışan eski öğrencileri meslek tanıtım programında İhlas Koleji'nin 8. ve 9. sınıf öğrencileri ile bir araya geldi.

İhlas Koleji Marmara Evleri Kampüsü Konferans Salonu'nda yapılan programa Avukat Tahir Ramazan Kılıç, Avukat Abdullah Şimşek, Doktor Seyfettin Tanrıyar, Mühendis Murat Çağlayan ve Öğretmen Zuhal Durmaz katıldı. Program boyunca sahip oldukları meslekler hakkında bilgi sunan grup, ayrıca öğrencilerin bu mesleklere sahip oldukları takdirde elde edecekleri avantajları da anlattı.

AVUKATLIĞIN ÇALIŞMA YELPAZESİ GENİŞTİR

Hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra geniş bir çalışma alanına sahip olunacağını söyleyen Şimşek, bugün her alanda hukukla karşılaşılacağını belirtti. Hukukun da değişik alanlarında branşlaşma olduğunu söyleyen Şimşek, bu alanlarla da önemli kariyer yapılabileceğini ifade etti.

Programın diğer avukat konuğu Tahir Ramazan Kılıç da, hukuk fakültesinde okumanın ve avukat olmanın kişiye önemli bir prestij kazandıracağını belirterek, mezun olunduğunda da değişik alanlarda çalışma şansı olduğunu ama yine de her zaman ellerinde bir avukatlık mesleği olacağını vurguladı.

Özel Marmara Evleri İhlas Anadolu Lisesi'nin 2000 yılındaki ilk mezunlarından olan Doktor Seyfettin Tanrıyar da tekrardan okuluna geldiği için mutlu olduğunu söyledi. Aile hekimi olarak görev yapan Tanrıyar, tıp fakültesine girmenin ve tıp fakültesini bitirmenin zor olduğunu belirtti. Devletin mezun olanları hemen görevlendirdiğini de söyleyen Tanrıyar, "Devlet kesinlikle sizi boş bırakmıyor. Pratisyen hekim olarak zorunlu hizmete gittikten sonra devlet sizi yönlendiriyor" dedi. Gelen sorular üzerine TUS (Tıpta Uzmanlık Sınavı) hakkında da bilgi veren Tanrıyar, bunun da çok zor bir sınav olduğunu belirtti.

Mühendis konuk Murat Çağlayan da ikinci evine geldiğini belirterek yeniden hocalarıyla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Makine mühendisi Çağlayan, günümüzde makine mühendisliğinin açılımını çok kişinin bilmediğini söyledi. Bununla birlikte İhlas Koleji'nin vermiş olduğu İngilizce eğitimin önemine değinen Çağlayan, öğrencilere şöyle dedi: "Okulunuzda aldığınız yabancı dil eğitiminin değerini bilin, bugün mühendis olmak istediğinizde muhakkak İngilizce bilmelisiniz. Çünkü neredeyse makinelere ait tüm bilgiler İngilizce veya Almanca oluyor. Bu açıdan çok önemli."

İhlas Koleji'nde öğretmen olan Zulal Demir de, öğretmen olmaya çok küçük yaşlarda karar verdiğini belirterek amacına ulaştığını söyledi. Kendisini izleyenler arasında öğrencileri olduğunu da ifade eden Demir, kutsal bir meslek ifa ettiğini belirterek öğrenciler arasından da birçok öğretmen çıkacağına inandığını vurguladı. Ayrıca konuklar öğrencilerden gelen soruları cevaplarken İhlas Koleji öğrencisi olarak üniversite hayatları boyunca farklı olduklarını ve bunun da çevreleri tarafından fark edildiğini söylediler. Aldıkları eğitimin yanı sıra İhlas Koleji öğretmenlerinden edindikleri edep ve terbiyenin de önemine değinen konuklar, bu sayede sadece okul hayatlarında değil gerek çalışma gerek özel hayatlarında özel kaldıklarını ifade ettiler.

Programın sonunda günün anısına konuklara çiçek verildi, hatıra fotoğrafı çekimi yapıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İhlas Koleji Çağlayan Marmara İhlas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title