İhlas Koleji Tabletli Eğitimde Çığır Açacak
İhlas Koleji'nin, öğretmenlerine yönelik sürdürmüş olduğu hizmet içi eğitim seminerleri devam ederken; özellikle tablette eğitim konusunda önemli adımlar atılıyor.
İhlas Koleji'nin, öğretmenlerine yönelik sürdürmüş olduğu hizmet içi eğitim seminerleri devam ederken; özellikle tablette eğitim konusunda önemli adımlar atılıyor.
Bu yıl içinde belirlenen sınıflarda tablette eğitime geçecek olan İhlas Koleji bu konuda öğretmenlerine 22 saatlik bir ders programı hazırladı. Verilecek eğitimin koordinasyonunu üstlenen İhlas Koleji Bilgi İşlem Sorumlusu Erdinç Aydoğan, "Okulda Tablet Eğitimi" adını verdikleri program hakkında seminerde bilgiler verdi.
Yaz dönemi boyunca okuldaki alt yapı çalışmalarını tamamlamak için çalıştıklarını belirten Aydoğan, bu doğrultuda tüm sınıflara fibernet getirdiklerini ifade etti. "Sınıflarımızdaki alt yapı çalışmalarını sonlandırdık. Bunun neticesinde tüm sınıflarımıza fibernet ile yüksek hızda internet bağlantısını yaptık. Ayrıca bu sınıflarda evlerde kullanılmayan profesyonel network araçları ile donattık" diyen Aydoğan yaptığı slayt sunumunda da yaptıkları çalışmaları anlattı.
Yaz boyunca 33 öğretmenle tablette eğitim için hazırlık yaptıklarını söyleyen Aydoğan, tablet için materyal üretimi de yaptıklarını anlattı. Bu anlamda Türkiye'de tablette eğitim yapan okullara oranla ders materyali açısından çok iyi durumda olduklarını ifade eden Aydoğan verecekleri 22 saatlik eğitim hakkında da bilgiler paylaştı. Aydoğan, "Tableti tam fonksiyonlu kullanmak için, örnek ders anlatımları, programları etkin kullanmak gibi öğretmenlerimizin aktif olarak katılım sağlayacağı bir eğitim düzenliyoruz" dedi.
MEHMET ALİ DOĞAN'DAN ISTE İZLENİMLERİ
Kolejin Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinden Mehmet Ali Doğan, eğitim teknolojilerindeki gelişimler ve tablette eğitimin öğrenci üzerindeki etkileri üzerinde bir sunum yaptı. Teknolojinin hızla ilerlediğine dikkat çeken Doğan şu anda öğrenci jenerasyonunun da bu hızla değiştiğini belirtti. Tablette eğitimin bir felsefesi olduğunu söyleyen Doğan, bu modelle öğrencilerin öğretim sürecine dahil edildiğini ifade etti.
Tabletin sürekli kullanılması ya da tamamen tabletli eğitime geçilmesinin tartışılmaması gerektiğini belirten Doğan, "Tableti yeri gelir 40 dakika kullanabiliriz eğer ihtiyaç duyulmazsa da hiç kullanılmayabilir. Bu tamamen dersin akışıyla alakalı olarak ayarlanabilir" dedi.
Öğretmenlerin zaman içinde öğrenme becerilerini yitirdiklerini belirterek önemli bir özeleştiride bulunan Doğan, "Teknoloji öğretmenler arasında çok belirleyici olacak, teknolojiyi kullanabilen ve kullanamayanlar olarak ikiye ayrılacaklar. Kullanamayanlar düşecekler" dedi.
Amerika'da her yıl düzenlenen ISTE konferanslarına iki projesiyle davet alan ve konferansa Türkiye'den katılan tek öğretmen olan Doğan, buradaki izlenimlerini de salondakilerle paylaştı. Çok önemli bir eğitim konferansına katıldığını belirten Doğan burada yeni insanlarla tanışma ve dünyada eğitim teknolojileri alanındaki gelişmeleri yakından inceleme şansı elde ettiğini de söyledi.
ŞENPEKER'DEN PROJE TABANLI EĞİTİM MODELİ
Sınıf öğretmenlerinden Enes Şenpeker de sınıflarda proje tabanlı eğitim modeli uygulanmasına yönelik bir konuşma yaptı. Bilginin uygulamaya dönüşmesi ve faydanın artmasını bir piramit eşliğinde sunan Şenpeker bu piramitte öğrencilerin düşünce bazında mutlaka zorlanacağı projeler üretilmesi gerektiğini vurguladı.
Türkiye'de bilginin verilmesi konusunda bir sıkıntı olmadığını ama bu bilginin değerlendirilmesinde problemler yaşandığını belirten Şenpeker, bir öğretmenin uygulayabileceği projeyi bölümler halinde anlatarak izleyicilerle paylaştı. - İSTANBUL