Haberler

İkinci Devrim Arabaları

Güncelleme:
Abone Ol

Yerli Ferrari olarak tanınan elektrikli otomobillerin üreticisi Malkoçlar Etox Firması, 6 yılda 4. elektrikli aracını üretti.

Yerli Ferrari olarak tanınan elektrikli otomobillerin üreticisi Malkoçlar Etox Firması, 6 yılda 4. elektrikli aracını üretti. Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, 2'si yüzde 100 elektrik, 2 tanesi de fosil yakıt ile çalışan araçların üretici firmasın Ar-Ge merkezini ziyaret etti.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, tamamen el işçiliğiyle yapılan elektrikli araçların test sürüşünü gerçekleştirdi. Malkoçlar Otomotiv firmasının sahibi Ercan Malkoç, ilk başlarda hedeflerinin bu kadar büyük olmadığını fakat zamanla elektrikli otomobillerin üretiminin Türkiye'de rahatlıkla yapılabileceğini fark ettiğini belirtti. Malkoç, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın cesaret verici olumlu görüşleri ile bakanlıktan alınan Santez Arge Projesi kapsamında ve ODTÜ iş birliği ile geliştirilen biri elektrikli olmak üzere iki ayrı prototip aracımız, milli otomobil üretme konusuna daha çok inanmamıza vesile oldu" dedi.

Elektrikli Mini Ticari aracın 100 kilometrede sadece 2 TL elektrik tükettiğini ifade eden Malkoç, motoru hariç yüzde 100 yerli kaynaklarla üretilen bu araçların bakımının ise 20-30 TL olacağını düşündüklerini söyledi. Aracın diğer araçlara oranla yüzde 90 tasarruf sağladığını iddia eden Malkoç, "Devrim niteliğinde olan bu araçlar için 2 yıl önce Başbakan ile görüştüm. İlk aracımızı Sayın Başbakanımız çok beğendi. Aracın fosil yakıt ile çalıştığını öğrenince bu aracın elektrikli olmasını isteğini, dünyadaki otomobil teknolojisinin yeni hedeflerinin elektrikli otomobiller olduğunu söyledi. Başbakanımızın bu görüşleri sayesinde bütün ekibimizle birlikte sürekli çalışarak araçlarımızı ürettik" diye konuştu.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, elektrikli mini ticari aracı test ederek değerlendirmelerde bulundu. Kullandığı elektrikli aracın diğer araçlara göre daha atak ve kıvrak olduğunu, görüş alanı ve manevralarının daha etkili olduğunu belirten Özdebir, "Hayaldi gerçek oldu. Türkiye bir babayiğit arıyordu, Ankara'da buldu. Bu biraz da yürek ve sevgi işiydi ve görüyorum ki başarmışlar" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Sanayi Odası Nurettin Özdebir Ercan Malkoç Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title