Haberler

İl İstihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu Valimiz Başkanlığında Toplandı

Güncelleme:
Abone Ol

Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı 26 Ekim 2010 Saat:10.00 Da Özmerkez-Karesi Toplantı Salonunda Vali Yılmaz ARSLAN Başkanlığında Yapıldı.

Üç ayda bir yapılan ve bu yılın son toplantısı olan İl İstihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı 26 ekim 2010 saat:10.00 da özmerkez-karesi toplantı salonunda vali yılmaz arslan başkanlığında yapıldı.

İŞKUR İl Müdürü İlhan ASLAN, Sanayi Odası Başkanı Ahmet KULA, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Burhanettin AĞABEYOĞLU, il Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim KÖKSAL, İşçi ve İşveren Sendikası Temsilcileri, Merkez, Bandırma ve Gönen Meslek Yüksek Okulu Müdürleri ve STK Temsilcilerinin katıldığı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında İşkur İl Müdürü İlhan ASLAN tarafından kurul üyelerine görüntülü bir sunum yapıldı. Kurul yapılan toplantıda;

1.Temmuz 2010 ayında yapılan İl istihdam Ve Mesleki Eğitim Kurulu toplantısında alınan kararların görüşülmesi,

2.Denetleme Kurulu Raporlarının görüşülmesi,

3.2011 yılı İşgücü Yetiştirme Kursu Eğitim Planının oluşturulması,

4.İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Yönetmeliğinin 9. maddesi gereği Yürütme Kurulunun yeniden belirlenmesi,

5.30.12.2008 tarih ve 27096 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Mesleki Yeterlilik, Sınav ve Belgelendirme Yönetmeliğinin değerlendirilesi,

6.12.09.2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 22. Mesleki Eğitim Kurulu kararlarının görüşülmesi,

7.Mesleki Bilgi, Rehberlik ve Danışmanlık hizmetlerinin planlanması,

Gündem maddelerini görüştü.

İşkur İl Müdürü İlhan ASLAN, 2011 Yılı İşgücü Yetiştirme Kursu Yıllık Eğitim Programının hazırlanması hususunda 26 alanda kalifiye eleman eksikliğinin hissedildiğini Sanayicilerimiz ve Tüccarlarımız ile yapılan görüşmeler sonrasında ihtiyaç duyulan alanlar varsa daha da ilave yapılarak ihtiyaçlara cevap vereceklerini söyledi.

ASLAN, "İl olarak 26 bin işsizimiz var bunların 14 bin'i mesleksiz. Bizi zorlayanda vasıfsız işsiz sayımızın çok olması. Temmuz ayından bu güne kadar işsizlerimizin bilgilerini sürekli güncelliyoruz. Personel ihtiyacı olanlara, eleman tavsiye ederken önce kontrol ediyor daha sonra işverenlere yönlendiriyoruz. Mesleki ve Teknik alanlarda ( Ulusal Mesleki Yeterlilik Belgesi) UMYEB verebilecek duruma gelmeliyiz.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun Temmuz ayında almış olduğu karar gereğince, Türkiye İş Kurumunca kuruma kayıtlı işsizlerin meslek edinmeleri amacıyla açılan işgücü yetiştirme kurslarımızın amacına ulaşabilmesi, kursları tamamlayan kursiyerlerin istihdama kazandırılabilmesi için, hobi niteliğinde olan ( ahşap boyama, giyim aksesuar yapımı, el sanatları, resim vb. ) işgücü yetiştirme kurslarının yerine, ilimize tahsis edilen ödeneğin etkin ve verimli kullanılması açısından işgücü piyasası ihtiyaçları doğrultusunda, sanayiye yönelik istihdam garantili kurslara öncelik verilmesine karar verilmiştir.

Bu karar doğrultusunda 01.07.2010 tarihinden bugüne kadar 22 adet kurs açılmış, bu açılan kurslardan 12 tanesi istihdam garantili olup 308 kursiyer bulunmaktadır. Bunun yanı sıra 1 tane özürlülere yönelik, 3 tane girişimcilik eğitimi, 3 tane hükümlülere yönelik ve 3 tane de İMEP kapsamında kurs bulunmaktadır." dedi.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ve İşkur İl Müdürü İlhan ASLAN'ın sunumunun ardından Valimiz Kurul Üyelerine yaptığı konuşmada, İş ve İşçi Bulma Kurumundan İlimiz birkaç ay öncesine kadar gereken çalışmaları alamamış. Ümit ediyorum bu yeni yapılanma ile bundan sonra ilimiz ve işsizlerimiz için ayrıca kalifiye personel arayan işverenlerimiz için gerekli çalışmaları yapacak İşsizlerimiz ile işverenlerimiz arasında bir köprü görevi görecektir" dedi.

Vali Yılmaz ARSLAN, İşkur Müdürlüğüne, Meslek Yüksek Okullarından bu yıl kaç öğrencinin mezun olacağının ve geçtiğimiz yıl kaç öğrencinin mezun olduğunun meslekleri ile birlikte listelenerek Sanayicilerimize, Tüccarlarımıza ve OSB'de faaliyet gösteren firmalara gönderilmesini talimatı verdi.

Vali ARSLAN, Meslek sahibi kalifiye personel olabilecek öğrencilerimizin isimlerini ve mesleklerini OSB, Balıkesir Sanayi Odası, Balıkesir Ticaret Odası, Balıkesir Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile paylaşalım. Öğrencilerin illa staj için veya çalışma amaçlı fabrikalara veya OSB'lere gitmemesi gerektiğini geziler düzenlenerek gelecekte içinde bulunacakları ortamı tanımalarının gerektiği ifade etti.

Valimiz; kayıt dışılığın önlenmesi için ise, "bundan sonra ilimizde yapılacak olan ihalelerin şartnamelerine çalıştırılacak personel'in İşkur'a kayıtlı olma şartı konulması gerekiyor. Bu sayede kayıt dışılığı önlemeye de katkı sağlamış oluruz.

Sektör temsilcileri, sanayicilerimiz ve tüccarlarımız ile Meslek Yüksek Okulları ve Üniversitemizin ilişkisi kopuk, irtibat sağlayamıyorlar. Birbirleri ile uyumlu karşılıklı ihtiyaçlara cevap verebilecek bir uygulama bugüne kadar sağlanmamış. Bundan sonra İşkur İl Müdürlüğü okullarımız ile sanayicilerimiz ve esnaflarımız arasında bir köprü görevi görecek. Bu eksikliği gidermek için İşkur'un Koordine görevini üstlenerek yaşanan iletişim sıkıntısını çözmesi lazım.

İşkur İl Müdürlüğü; Sanayiciye, tüccara, kamuoyuna ve basına personel ihtiyacının tamamının karşılanması konusunda kendini ispat etmelidir. Ben bu konuda başarılı olacağına ve kendisini ispat edeceğine inanıyorum" dedi.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısında, 2008 yılı Ekim ayı toplantısında iki yıllığına İl İstihdam yürütme Kuruluna seçilen Üniversite, Milli Eğitim Müdürlüğü, Esnaf Odaları Birliği, İşkur İl Müdürlüğü ve Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü Temsilcilerinden sadece Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcisinin yerine Balıkesir Sanayi Odasından bir temsilcinin görevlendirilmesine karar verildi. 26.10.2010

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title