Haberler

İl Özel İdareden Dikili’ye İki Araç

Abone Ol

Türkiye'de İlk Kez İl Özel İdaresi Ve Belediyeler Tarafından Ortaklaşa Gerçekleştirilen 'Köylere Çöp Kamyonu Ve Konteynır Desteği' Projesi Dikili'de De Hayata Geçirildi.

İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci ile birlikte İlçemize gelen İl Genel Meclisi Üyeleri araçların anahtarlarını, Atatürk Meydanında yapılan törenle Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven'e verdiler.

Törene İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci, Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir İl Genel Meclisi Üyeleri, Dikili Belediye Meclis Üyeleri, Dikili İl Genel Meclisi Üyeleri Veli Karaman, Ali Demirel, Dikili İlçe ve köy muhtarları, belediye çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci; "Köylerimizde de temiz yaşanabilir bir çevre için, Özel İdare ve Belediyeler el ele' sloganıyla hayata geçireceğimiz, köylerimizdeki evsel atık suların ve katı atıkların toplanması projesine ait araç ve gereçlerin dağıtım töreninde bir araya geldik. Türkiye'de bir ilki başarmanın mutluluğu ve heyecanını yaşıyoruz. Türkiye'de ilk defa bir özel idare sorumlu olduğu bütün köylerin evsel atık sularını ve katı atıklarını toplayacak" dedi.

Daha sonra konuşma yapan Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Bize İl Özel İdarenin sunmuş olduğu bu olanakları en iyi şekilde kullanmak zorunda olduğumuzu biliyorum. İzmir İl Özel İdaresi Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyor. Bu bakımdan tüm illerimize örnek olmasını diliyorum. İzmir İl Genel Meclis Başkanı Serdar Değirmenci'ye, Sayın Valimize ve İl Genel Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ise yaptığı konuşmada; "Bugün hakikatten güzel bir gün yaşıyoruz. İzmir İl Özel İdaresi ile Belediyelerimiz arasında yapılan bir çalışma sonucunda, köylerimizdeki evsel, katı ve sıvı atıkların toplanması ile ilgili bir çalışma hayat buluyor" dedi. Köylerimizin ihtiyaçları ile ilgili bilgiler veren Karamehmetoğlu; temiz çevre oluşumuna katkı sağlayacak olan bu hizmetin oluşumunda katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Değirmenci ve Dikili İl Genel Meclisi Üyeleri ile birlikte kamyonların anahtarlarını Belediye Başkanı Osman Özgüven'e teslim etti. Anahtarları alan Özgüven Dikili Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile birlikte araçları denemek için test sürüşü yaptılar.

Projenin ilk ayağında 24 ilçe ve 419 köye BMC marka çöp kamyon ve vidanjörleri ile hizmet verilecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title