Haberler

"İleri Düzey Kurtarma Eğitimi"

Güncelleme:
Abone Ol

Keşan İtfaiye Personeli "İleri Düzey Kurtarma Eğitimi"ne katıldı.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nden 3 personel İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "İleri Düzey Kurtarma Eğitimi" ne katıldı.

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdür Vekili Orhan Yamak ile personel Galip Karabulut ve Mümin Karınca, 19-30 Mart 2011 tarihlerinde düzenlenen kursu başarı ile tamamlayıp Keşan'a döndü.

Kursta temel amacın gelişen şartlar doğrultusunda Keşan İtfaiye Personelinin, halkımızın canını ve malını korumak için teknik bilgilerle ve bilinçli bir şekilde müdahale şartlarını geliştirmek olduğu açıklandı.

Yerinde ve arazide zor şartlar altında görülen ve uygulanan eğitimler 96 saat olu, 80 saati gündüz, 16 saati gece eğitimi olarak uygulandı.

Bütün eğitimlerde doğal afet ortamı oluşturularak bire bir uygulama gerçekleştirildi. Çatalca İnceiz Mağaraları'nda yaklaşık 30 metre derinlikte başlayan eğitimler sabaha kadar sürdü.Eğitimlerde gerçek olaylara müdahale, yüksek ve alçak kurtarma, sedye ile yüksek açı çalışması, kuyu çalışması, ışık sistemleri, ses dinleme, enkaz altında arama, su içinde canlı kurtarma, toprak kaymaları, kentsel arama kurtarma eğitimleri gerçekleştirildi.

Komuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Keşan İtfaiye Müdürlüğü personelinin ilerleyen günlerde de bu tür arama ve kurtarma çalışmaları eğitimlerine katılarak bu konuda kendilerini geliştirerek, uzman personel haline gelmesinin sağlanacağı ve Keşan'da bu tür bir yardım konusu meydana geldiğinde müdahalelerin daha kolay olabilmesinin sağlanmasına çalışılacağı belirtildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Orhan Yamak Güncel Keşan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title