İletişimci Ali Saydam: İmaj Taklittir, Asıl Olan İtibardır (2)
İletişimci ALİ SAYDAM.
İletişimci ALİ SAYDAM: İMAJ TAKLİTTİR, ASIL OLAN İTİBARDIR (2)
ERHAN ACAR: KİMSE AMBALAJI YUTMUYOR
Bursa Halkla İlişkiler Derneği'nin düzenlediği İletişim Zirvesi'nin 3'üncü oturumunda Hürriyet İnternet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar ve Dday Ajans Genel Müdürü Cengiz Gözeğer, 'Sosyal Medya ve Yeni İletişim Çağı' hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Hürriyet İnternet Grubu Başkan Yardımcısı Erhan Acar, sosyal medyanın bedava bir reklam alanı olmadığını belirterek, kişi, marka, kurum veya şirketlerin sosyal medyada yer almak için bir hareket planı ile ortaya çıkmaları gerektiğini kaydetti. Sosyal medyanın tüm iletişim alanlarından farklı olmadığını ifade eden Acar, marka yönetimi ve iletişim stratejisi bulunmayan şirketler için sosyal medyanın bir faciaya dönüşebileceğini vurguladı.
Ortaya çıkartılan ürünlerin sadece sosyal medya için değil tüm iletişim kanalları değerlendirilerek sunulması gerektiğine dikkat çeken Acar, şöyle konuştu:
"Ürün ve hizmetinize güvenmiyorsanız sosyal medyaya girmeyin. Kötü ürün zaten internete düşer. Eğer ürününüz kötüyse bunu ambalajlamaya çalışmayın. Milyonlarca kişi İpohone, İpad üzerinden internete giriyor. Kimse sizin ambalajınızı yutmuyor. Sosyal medya sizin müşteri ile flört edebileceğiniz mekan. Ürüne güven, doğru marka stratejisi, doğru içerik ve mesaj önemli. Kullanıcılar için özel içerikler üretmelisiniz. Her gün oturup sizden mesaj almayı bekleyen milyonlarca insan yok. Bundan 15 yıl önce bir insanın gün içinde maruz kaldığı enformasyon ve marka adedi 5 iken. Bu gün enformasyon adedi 5 bine, marka adedi binlerin üzerine çıkmaya başladı. İnternette, haber portallarında, facebook, twitterden bunlara maruz kalıyorlar. Bunların içinde ayrışmanız gerekli."
"TIKLAMA SAYISI ÖNEMLİ DEĞİL"
Sosyal medyada sayıların aldatıcı olabildiğini söyleyen Acar, "Önemli olan nitelikli geri dönüşler. Biz Hürriyet olarak buna dikkat ederiz. Sosyal medya insanların farklı kılıflara büründüğü bir mecra buna da dikkat edilmeli. Sosyal medya dönüşleri sadece tıklama üzerinden düşünülmemeli. Markalar çok iyi facebook, twitter kullanıcıları tarafından değil konuyu iyi bilen iletişim uzmanları tarafından yönetilmeli" diye konuştu.
"HER ALANDA HAYATA DOKUNAN BİR HÜRRİYET"
Acar, 2011 yılının ortasında geleceğin Hürriyet'ini düşündüklerini dile getirerek, stratejilerini günlük değil orta ve uzun vadede etkileşimi, kalıcı içeriği bulunan bir alan olarak belirlediklerinin altını çizdi. Hedeflerinin insanların her alanda, her yerde ve her zaman hayata dokunabildiği bir Hürriyet olduğunu aktaran Acar, "Hürriyet İnternet Grubu olarak hayalimizin yüzde 10'unu gerçekleştirdik. Hürriyet gelecekte hayatınızın her alanında size kendini sunacak. Türkiye'de bizim gibi haber sitelerine ihtiyaç var. Bu sayı ve rekabet artmalı" dedi.
"SOSYAL MEDYA ZIPIRLARIN ELİNDE"
Ajans Genel Müdürü Cengiz Gözeğer ise sosyal medyanın içerisine teknik bilgininde girdiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Sosyal medyayı deyim yerindeyse zıpırlar yapıyor. Ama Halkla ilişkiler ciddi bir deneyim, bilgi ve donanım gerektiriyor. Dijital PR'ın önemi hala anlaşılmadı." - Bursa / Osmangazi