Haberler

İlik Nakli Yapılan Kız Sağlığına Kavuştu

Güncelleme:
Abone Ol

Kadriye Karayiğit'ten alınan ilik, tam uyumlu olduğu belirlenen kızı 5 yaşındaki kıza nakledildi.

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi Saadettin Vasfı Baysal Kemik İliği Nakli Ünitesi'nde Kadriye Karayiğit'ten alınan ilik, tam uyumlu olduğu belirlenen kızı 5 yaşındaki Zeynep Fatma Karayiğit'e nakledildi.

Samsun'da 1 yaşında talasemi majör hastalığı tanısı konulan 5 yaşındaki Zeynep Fatma Karayiğit, Saadettin Baysal Kemik İliği Nakli Ünitesi'nde 2.5 ay önce yapılan ilik nakli ile sağlığına kavuştu. Bugün taburcu olduğu gün doğum gününe denk gelen minik Zeynep Fatma çifte mutluluk yaşadı. Çocuk Hastanesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı ve LÖSAM Başkanı Prof. Dr. Davut Albayrak, Hematoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Canan Albayrak, İlik Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Elli ve LÖSAM üyelerinin katıldığı doğum günü partisinde kendisi için hazırlanan doğum günü pastasını kesen Zeynep Fatma büyük sevinç yaşadı.

İlik Nakil Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Elli, "Hastalarımızın en iyi şartlarda en hızlı bir şekilde sağlıklarına kavuşturmak için yoğun mücadele veriyoruz. Çocuğumuzun başarılı bir ilik nakli sonucunda eski sağlığına kavuşması bizleri de çok mutlu etti" dedi. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Davut Albayrak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title