İlk Şube Bodrum'da Açıldı
Başkan Mehmet Kocadon: "Öğrenmenin yaşı yok" "Bodrum'da aydınlık yüzler yetişiyor"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Ticarete Odası ve Bodrum Belediyesi'nin katkıları ile tamamlanan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin ilk şubesi düzenlenen açılış töreni ile Bodrum'da hizmete girdi. "Öğrenmenin yaşı yok" diyen Başkan Mehmet Kocadon, projeye destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uygulama Merkezi, Bodrum'da Çarşı Mahallesi, Atatürk Caddesi, Adliye Sokak'ta yer alan Bodrum Adliyesi'nin eski binasında hizmete girdi.
Merkezin açılış törenine Bodrum Belediye Başkanı, Cumhuriyet Halk Partisi Bodrum Belediye Başkan Adayı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Başkanı Mahmut Kocadon, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Gümüşlük Belediye Başkanı Mehmet Tire, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
BODTO Başkanı Kocadon: "En büyük hedefimiz Bodrum'a eğitimde de marka getirmek"
İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından başlayan açılış töreninde konuşan Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, 2005 yılında Bodrum için hizmet çalışmalarına başladıklarını ifade ederek şöyle konuştu:
"Bizler göreve geldiğimiz 2005 yılından itibaren Bodrum'a hizmet etmek için hızla çalışmalara başladık. Bodrum Ticaret Odası olarak köylerimize daha kaliteli hizmet sunmak ve ticari yaşamı kolaylaştıracak işlere imza atmak amacındaydık. Bodrum Yarımadası'nın gelişimine yön veren, üyelerimizin ihtiyaçlarına cevap verebilen, modern çağa uygun, çağdaş ve modern Bodrum hedefiyle hizmetler üretiyoruz. Yarımadanın nimetlerinden faydalanırken sahip olduğu değerleri de korumak istiyoruz. Ekonomik olarak küresel düşünürken yerele de güç katarak çalışmalar yapmaya özen gösteriyoruz. Bugün burada bir ilki gerçekleştirmenin ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin Bodrum'a verdiği önemin göstergesi olarak bu çalışmayı birlikte yapıyor olmanın gururunu yaşamaktayız. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin girişimiyle yaptığımız iş birliğinin temeli 25 aralık 2010 yılında gerçekleşmiştir. Bodrum'un tüm sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek Bodrum'un üniversiteden ne isteyeceğini karar vermek için bir toplantı yapmıştık. Bu toplantının sonucunda "Sürekli Yaşam ve Eğitim Merkezi" projesi gündeme gelmişti. Bugün açılışını yapacağımız eğitim merkeziyle, Bodrum'un kaliteli hizmet alt yapısını güçlendirilerek, Bodrum'a eğitimde de marka getirmek en büyük hedefimizdir. Oluşturduğumuz bu merkez, üniversite, özel sektör ve kamu işbirliğinin en güzel örneği olarak Bodrum'un ekonomik ve sosyal hayatını etkileyecek niteliktedir"
Başkan Mehmet Kocadon : "Bu kurumlarda ülkenin aydınlık yüzleri yetişiyor"
Merkezin, turizmden geçimini sağlayan Bodrumluların ihtiyaç duydukları eğitimli ve sertifikalı eleman sıkıntısına çare olacağını vurgulayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eğitim konusunda desteklerinin her zaman süreceğini belirtti. Kocadon şöyle konuştu:
"Bu proje önümüze geldiğinde gerçekten çok heyecanlandık. Öğrenmenin yaşı yoktur, bunu her zaman savunmuşumdur. Bu merkez ile her kesimden, her yaş gurubundan insanların, bir ömür eğitim alabilecekleri bir yere kavuşuyoruz. Tabi ki bu bizim Muğla Üniversitesi ile yaptığımız ilk çalışmamız değil. Güzel Sanatlar Fakültemizin temelinin atılmasından bugüne kadar, hep bu eğitim kurumunun içinde olduk, hep üniversitemize destek verdik ve vermeye de devam edeceğiz. Bu kurumlar ülkenin aydınlık yüzlerinin yetiştiği, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine bağlı sağlıklı nesillerin yetiştiği kurumlar. Ticaret Odamız ile Üniversitemizin bu güzel projesine, biz Bodrum Belediyesi olarak sadece destek verdik, katkı sağladık. Elimizden ne geliyorsa da yapacağımızı söyledik. Bugün burada çok güzel bir mekanın açılışını yapıyoruz. Bu projeye bu kadar sıcak bakmamızın nedeni, hem üniversitenin işin içinde olması, hem de geçimini birinci elden, turizm bölgesi olarak turizmden kazanan Bodrum halkının da artık yetişmiş, sertifikalı, bakın özellikle belirtiyorum; "sertifikalı" elamanla çalışacağının bir güzel göstergesi olmasıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
Rektör Vekili Erdil: "Amacımız dünya markası bir üniversitesi olmak"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Yusuf Ziya Erdil ise Bodrum'un hem Türkiye'nin hem de Muğla'nın gözbebeği olduğunu belirterek, bu projenin Muğla genelinde bir ilk olduğunu vurguladı. Bu ilki Bodrum ile yaşamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Erdil şunları söyledi:
"Bodrum hem Türkiye'nin hem Muğlamızın göz bebeği olan bir kent. Çok önemli bir coğrafya ve çok önemli insanlar burada bir araya geliyor. Bu insanlar bir araya geldiğinde güzel fikirler ortaya çıktı. Bu fikirlerin içinden en güzellerinden biri yaşam boyu öğrenme merkezimizin Bodrum'da aktif hale getirilmesiydi. Çok güzel bir mekanımız oldu, Bodrum'un sıcaklığını karakteristik özelliğini, havasını ortaya çıkaran çok güzel bir mekan oldu. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nin 34 bin öğrencisi, 2000 civarında da personeli var. Biz bu kadar büyük bir orduyuz diye övünüyoruz ama biz göreve geldiğimiz ilk günden beri amacımız bir dünya üniversitesi olmak. Bir dünya üniversitesi olmak için öncelikle yerelde güçlü olmak gerekiyor. Bu yüzden biz dünya üniversitesi olmadan önce 850 bin nüfuslu Muğla'nın üniversitesiyiz. Bizim öğrenci ve personel sayımız bu yüzden 850 bin. İşte tam burada yaşam boyu öğrenme devreye giriyor. Biz hem öğretiyoruz hem de öğreniyoruz. Yakında Muğla'da ve Bodrum'da çok güzel haberler duyacağız. Eminim ki yaşam boyu öğrenme merkezimiz de bize bu konuda çok destek olacaktır. Muğla'daki ilk şubemiz burası. Bunun da Bodrum'un önceliğinde olması çok önemli bir konu. Ayrıca Türkiye'de açılan 10. Şube olma özelliğini de taşıyor. Başkanlarımızın bize her konuda çok destekleri oldu. Hangi eğitimleri verebileceğimiz konuları yanı sıra sağladıkları maddi manevi destekleriyle de bizleri burada evimizde gibi hissettirdiler. Merkezin yapılmasında, bu aşamaya getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim."
Eski Rektör Harmandar: "Bodrum sadece turizm kenti değil, bir kültür kenti"
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, binayı ilk gördüğünde binanın çok kötü ve kullanılamaz bir durumda olduğunu belirterek, "Bu binayı kullanılabilir bir hale getirip Bodrumluların ve Türkiye'nin hizmetine sunalım diye düşündük ve rektör olduğum ilk günden beri de Bodrumlular el birliğiyle bize kucak açtılar. En iyi işbirliği yaptığımız ilçe olarak Bodrum'u gördüm. Başta Ticaret Odası Başkanımız Sayın Mahmut Bey olmak üzere, sayın değerli Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon olmak üzere birlikte Bodrum'da neler yapabileceğimizi planladık. Bugün bu benim görmekten ve seyretmekten keyif aldığım binanın açılışını yapıyoruz. Denizcilik Meslek Yüksek Okulu'nun binasıyla ilgili olan sıkıntıyı da önümüzdeki günlerde aşacağımıza inanıyorum. Bu yıl içerisinde de daha birçok proje yürüteceğiz. Bodrum sadece turizm kenti değil, bir kültür kenti. Bodrum'un değerlerine sahip çıkmamız gerekli. Üniversitemizin de halkla bütünleşmesi için bu projenin çok önemli olduğunu düşünüyorum." dedi.
Projenin ilk etabında temel grafik tasarım, ses ve konuşma eğitimi, oyun yazarlığı eğitimi, seramik şekillendirme yöntemleri, desen kursu, kısa film yapımı ve çağdaş sanat eğitimleri verilecek. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Yaşam Boyu Öğrenme, Araştırma ve Uyguluma Merkezi'nin yönetimini ise Bodrum Ticaret Odası ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ortaklaşa üstlenecek.