Haberler

İmamlara İngilizce Kursu

Abone Ol

Nevşehir'in Ürgüp İlçesinde Görev Yapan Din Adamlarına İngilizce Kursu Veriliyor.

NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesinde görev yapan din adamlarına Halk Eğitim Merkezi ve ilçe müftülüğü ile tarafından İngilizce kursu veriliyor. Ürgüp'te düzenlenen ve 17 din görevlisinin katıldığı ingilizce kursu 128 saat sürecek.

İngilizce öğretmeni Ramazan Ceylan, Kaymakamlık tarafından görevlendirildiğini belirterek, "İmam ve din görevlilerini derste oldukça istekli ve arzulu gördüm. Onların kısa sürede İngilizce öğreneceklerine inanıyorum. Dersin yeni başlamasına rağmen bazı terimleri çok kısa sürede öğrendiler" dedi.

Ürgüp Müftüsü Kemal Topçu, kursun yıllık programları içinde olduğunu, "Akşam Yatsı Namazından sonra Merkez Camii Kuran Kursu'nda imam arkadaşlarımız ile birlikte İngilizce öğreniyoruz. Arkadaşlarımızın bir çoğu Ürgüp merkez de görev yapıyor. Ürgüp'te Tarihi camilerimiz var. Turistler camii hakkında bilgi almak istiyor. Ancak, yabancı dili bilmeyen arkadaşlarımız camiye gelen turistlere bilgi veremiyorlar. Bu büyük bir eksiklikti. Bu eksikliği gidermek için Kaymamalık ve halk eğitim merkezi tarafından ortaklaşa düzenlediğimiz kursu bitiren arkadaşlarımıza serfitika vereceğiz" diye konuştu,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title