Haberler

İmamoğlu'ndan Bakan Yerlikaya'ya mülteci tepkisi: Verdiği rakama kendisi de inanmıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıkladığı rakamın aksine, "İstanbul'da 2 buçuk milyona yakın yabancı var" diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan yeni açıklama geldi. İsim vermeden Ali Yerlikaya'yı eleştiren İmamoğlu, "Birileri rakam veriyormuş bir milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor." ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca sayıyla ilgili bilginin belediyelerden alınmasını önerdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Ekrem İmamoğlu, kendi açıklamasından sonra İçişleri Bakanlığı'nın verdiği düzensiz göçmen sayısını eleştirdi. İmamoğlu, "Ben 2 milyonu aşan diyorum. Birileri rakam veriyormuş bir milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor. Çünkü ben ilçe belediyelerini ziyaret ettiğimde her ilçe belediyesi en az 100, 150, 200 binden bahsediyor. Onlara sorup toplasınlar, onların rakamları daha da yukarıya çıkıyor" dedi.

"NÜFUSUMUZ 16 MİLYON AMA ARZUE ETMEDİĞİMİZ SEVİYEDE GELENLER DE VAR"

Metro İstanbul'un Tren Sürücüleri Eğitim Programı'nda başarılı olanlara bröve verme töreninde konuşan İmamoğlu, en son İçişleri Bakanı ile yaşadığı İstanbul'daki yabancı sayısıyla ilgili konuyu tekrar gündeme getirdi. İmamoğlu, İstanbul'da 2 milyonu aşan yabancı olduğunda ısrar ederek bilgiyi aldıkları arasında farklı siyasi partilerin yönettiği belediyelerin de olduğunu söyledi.

İmamoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Şehrimiz bugün 16 milyon diyoruz ama resmi nüfusumuz 16 milyona yakın bir nüfus ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede şehrimize gelen insanlar da var. Yani bu turistten veya öğrenciden bahsetmiyoruz. Bu, nereden baksanız 1 milyonu aşan şehrimize gelen insan sayısı var ki onunla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz ama bir de ne yazık ki arzu etmediğimiz derken bazı zor sebeplerden ve zor koşullardan dolayı savaşlardan, yoklukta, baskıdan veya zulümden kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz.

"BİRİLERİ RAKAM VERİYORMUŞ"

Bu güneyimizdeki ülkelerde, Orta Doğu'da, daha güneydoğuda ya da hemen kuzeydeki savaştan bile kaçıp gelen insanlarla dolu. Tabii bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de sebep olduğu aşırı sayılar da var. Ben 2 milyonu aşan diyorum. Birileri rakam veriyormuş 1 milyon 53 bin, kendisi de inanmıyor. Çünkü ben ilçe belediyelerini ziyaret ettiğimde her ilçe belediyesi en az 100, 150, 200 binden bahsediyor. O ilçe belediyeleri farklı siyasi partilerden insanlar. Onlara sorup toplasınlar, onların rakamları daha da yukarıya çıkıyor."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı İmamoğlu "En dramatik göçün tam göbeğinde bir kentte bulunmaktasınız. Şu anda 2,5 milyona yakın, İstanbul'a yerleşmiş ama sığınmacı ama mülteci ama oturma izni almış insanla karşı karşıya." ifadelerini kullanması sonrası İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan açıklama gelmişti.

Yerlikaya, "İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü verilerine göre 1 Kasım 2021 itibarıyla, 535 bin 25 geçici koruma kapsamında Suriyeli, 644 bin 726 ikamet izinli farklı uyruklarda olmak üzere toplam 1 milyon 179 bin 751 yabancı bulunmaktadır." sözlerini sarf ettikten sonra İmamoğlu'nun adını anmadan "İstanbul ile ilgili istatistiki bilgi verirken resmi rakamlara göre açıklama yapılmalıdır." demişti.

Kaynak: ANKA / Güncel

İçişleri Bakanlığı İçişleri Bakanı Ekrem İmamoğlu Ekrem İmamoğlu İstanbul İstanbul İmamoğlu İmamoğlu Politika Ulaşım Güncel Göçmen Ulaşım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (31)

ismail Yasin:

ARKADAŞ .. İSTANBUL YABANCILARDAN GEÇİLMİYOR.. HER YER MÜLTECİ DOLU.. METROBÜS, TRAMWAY, OTOBÜSLER VE GEMİLER.. ŞU YERLİKAYA HELE GELİP İSTANBUL'DA BUNLAR BİR YOLCULUK YAPSIN GÖRELİM.. RESMEN DALGA GEÇİYORLAR.. TÜİK ENFLASYON RAKAMLARI DÜŞÜK GÖSTERDİĞİ GİBİ. AYNI SENARYO.

Yanıtla45425
Nuri Aga:

3 milyondan azsa ne olayım

21201
Kurt Savaş:

Birileri ekmeğe suya toplu taşımaya zam yapmayacaktı. Ama demekki kendide inanmıyorki hiç durmadan zam yapıyor.

8947
Ne Demeli:

Tabi o toplu taşımlar su ilen çalışıyor, neden zam yapsın ki...

2746
Mustafa TekkaleMMM:

İmamoğlu eksik söylüyor 3 milyondan fazla vardır. Artık gele gide o kadar güzel Türkçe konuşuyorlar ki ayırt bile edemiyorsun

Yanıtla29247
Nuri Aga:

He bide üreme hızlarını da düşünürsek çok haklısın.

776
İsmail oruç :

Ben geçen yıl İstanbul'a eş dost ziyaretine gittim Beyazıtta otobüsten indim dedim cumayı Süleymaniye de kılayım caminin yolunu sormak için bir tane yerli bulamadım az daha cumayı kaçıriyordum.

Yanıtla30134
Nuri Aga:

O dediğin her yerde

631
İbrahim Kizginyurek:

Bundan dolayımı İBB Suya yüzde 36 ile51 zam yaptı

Yanıtla11151
ayten sağdıç:

hergün herşeye zam yapılıyor dolar yükseliyor alım gücü düşüyor enflasyon hat safada yahu be adam bunları görmeyip bir suyamı takıldın.

421
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title