İMMİB Başarılı Tasarımcılarını Ödüllendirdi
İMMİB tarafından gerçekleştirilen 3 farklı tasarım yarışmasında başarılı olan tasarımcılar, Türkiye Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen ödül töreni ile toplamda 301 bin liralık para ödülünün sahibi oldu.
Türkiye Tasarım Haftası kapsamında gerçekleştirilen ödül töreni ile 3 farklı tasarım yarışmasında başarılı olan tasarımcılarını 301 bin lira ile ödüllendiren İstanbul Maden ve Metaller İhracatçıları Birliği(İMMİB), tasarımcıların sektöre kazandırılabilmesi için çalışmalara başladı. İMMİB 2017 Endüstüriyel Tasarım Yarışması ile 212 bin Türk Lirası, 4.Plastik ve Metal Ambalaj Tasarım Yarışması ile 53 bin Türk Lirası, El Aletleri,Kilitler, Bağlantı Elemanları ve Mobilya Aksesuarları Tasarım Yarışması ile 36 bin Türk Lirası başarılı tasarımcıların olurken, tasarımcılar sektörde yurt dışı eğitim burslarından faydalanabilecek ve sektöre yön veren fuarlara götürülecek. Katma değeri yüksek ihracat için "Türk Tasarımı" algısının oluşturulması gerektiğine vurgu yapan İstanbul Demir ve Demir dışı Metaller İhracatçıları Birliği Başkanı Rıdvan Mertöz, " Türkiye'nin uluslararası alanda rekabetçiliğinin arttırılması ve Türk tasarımcıların özendirilmesi amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Katma değeri yüksek, insana ve çevreye duyarlı tasarımların yaratılması ve korunmasını, ülkemiz tasarım ve tasarımcılarının sürdürülebilir bir şekilde dünya ile rekabet edebilir hale gelmesini, "Türk Tasarımı" kimliğinin tanınmasını ve yerleşmesini sağlama hedefiyle Bakanlığımızın da desteği ile birçok proje yürütüyoruz. Bu çalışmalardan ilki olan İMMİB Endüstriyel Tasarım Yarışmaları bu yıl on üçüncü yaşını kutluyor. 2005 yılında yürütmeye başladığımız yarışmamıza bugüne kadar 4 bine yakın proje başvurusu kabul edildi ve 360'dan fazla eser ödüle layık bulundu. Ödül alan 34 tasarımcımıza yurt dışındaki prestijli üniversitelerde tasarım eğitimi almak üzere burslar verildi. Tasarım ile ilgili hemen her konuda çeşitli teşvikler de Bakanlığımızca verilmektedir" diye konuştu.
"SANAYİNİN TASARIMCI İLE BULUŞMASI ŞART"
Ekonomik açıdan ülkeleri doğrudan etkileyen, yeni bir sanayi devrimi veya yeni bir çağa geçiş süreci olarak nitelenen bir değişimden geçildiğini belirten Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, "Yaşamakta olduğumuz değişim sürecinin farkındayız. Gücümüzü artırmak için tasarım, AR-GE, inovasyon gibi kavramları ve kurduğumuz ilişkiler ağını günümüzün değişen ihtiyaçlarına uygun bir biçimde kurgulamak zorundayız. İhracatçı firmalar için hedeflenen gelişme ve katma değeri yüksek ürünlere ulaşmanın yaşamsal olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla Ar-Ge ve tasarımı anlamak ve bir yaşam felsefesine taşımak için yıllardır çalışmalarımıza devam ediyoruz.
Yenilikçi ve alanında özgün ürün ihtiyacının yaşamsal bir gereklilik olduğu dünyamızda, sanayinin tasarımcı ile mutlaka buluşması gerektiğinin altını çizmek istiyorum. "Tasarımın Potansiyeli" temasını gündeme taşıyan Tasarım Haftamızın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.