Haberler

İnadına Cumhuriyet

Abone Ol

Bayramın iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar ''29 Ekim Bağımsız Yaşamanın Tarihidir.''

Cumhuriyetimizin 88.Yılı Şehit cenazeleri ve Van'daki depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yaşadığı acılı zor günler sebebiyle iptal edilmemesi büyük tepkilere sebep oldu. Bayramın iptal edilmesine tepki gösteren vatandaşlar 29 Ekim Bağımsız Yaşamanın Tarihidir. Cumhuriyet Kutlamaları Eğlence Amaçlı Değil Kurtuluş Savaşı Şehitlerimize Gösterilen Saygıdır. Hiç Bir Bahane İle Ulusal Onurumuz İptal Edilemez. 29 Ekim Atatürk`Tür… Türkiye Cumhuriyeti'nin En Büyük Bayramı Cumhuriyet Bayramıdır Her Yıl Çeşitli Etkinliklerle Kutlanır Hiçbir Sebeple Bu Kutlamaların Sabote Edilmemesi Gerekir. Cumhuriyetin Kurulması İçin Bu Uğurda Çok İnsan Hayatını Vermiştir Cumhuriyeti Korumak İçinde Gerekirse Daha Çok Hayatlar Feda Edilecektir" dediler.

Avcılardaki törenler Kaymakam Savaş Tuncer'in makamındaki toplantı odasında tebrikleri kabulüyle başladı. Tuncer Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı Mustafa Değirmenciyle birlikte protokolün Bayramını kutladı. Acılı günler geçirdiğimizi belirten Tuncer. "Bu yüzden Bayram iptal edildi" dedi.

TEŞEKKÜR ETTİ

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ise Avcıların bir haftadır şehit cenazesiyle büyük üzüntü yaşadığını hemen ardından depremin olması ile acımız arttı. Ancak Avcılar halkı Güneydoğu insanımıza yardım elini uzuttttı. Kendi acılarına rağmen Van'daki kardeşlerini unutmayıp yaptıkları yardımlarla onların acılarına ortak oldular. Ben kendileri iki kez kutlamak istiyorum" dedi.

ÇELENKLER KONULDU

Daha sonda Avcılar Atatürk Parkında çelenk konulma töreni yapıldı. Burada Kamu kurum kuruluşlar ile sivil toplum örgütleri çelenk koydu.

AMBARLIDA KUTLAMA

Cumhuriyet Kutlamaları Ambarlı ilköğretim okulunda törenlerle kutlandı. 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü okulda bayrama gelen 100- 150 kişilik grup oldukça sessizdi. Çoşkunun olmadığı törenlerde bir çok velinin fırsattan istifade tatil yaptığı anlaşıldı. Cumhuriyet Geleceğimizdir, çağdaşlıktır diyen okul Müdürü Hüseyin Köse er törenlerden sonra öğrencilere şeker dağıtıp bayramlarını kutladı.

Minik çocukların coşkulu ve ürkek olduğu göze çarparken Çarşaflı bir velinin eline bayrağı alıp dalgalandırması ise objektifimize takıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title