Haberler

İnegöl'e KOM Kurulacak

Güncelleme:
Abone Ol

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde KOM kurulacağını, talep olması halinde bomba imha ekibinin de kurulacağını söyledi.

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnegöl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kısa süre içinde Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (KOM) kurulacağını, talep olması halinde bomba imha ekibinin de kurulacağını söyledi.

İnegöl'de şafak zamanı yapılan 'Fırtına' kodlu uyuşturucu madde operasyonunun ardından İnegöl'e gelen Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç ve komiserler ile birlikte Kaymakam Aziz İnci'yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, İnegöl'ün emniyet konusu masaya yatırılırken, Kahya, sabah yapılan operasyonla alakalı değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının sonunda sabahki operasyonla alakalı açıklamalarda bulunan Kahya, "4 aydan beri çalışmamız vardı. Hedefimizde 27 kişi vardı. Eş zamanlı olarak İnegöl'de, Bandırma'da, Bozüyük'te, Pamukova'da ve Sakarya'da polis arkadaşlarımız operasyon yaptı. Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ile İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan toplam 225 arkadaşımız operasyonda görev yaptı. Operasyon hava destekli yapıldı. Helikopterle operasyon ilk defa yapıyoruz. Emniyetin ciddiyetini göstermek adına güzel bir örnek oldu" dedi.

Şu yapılan operasyon kapsamında 21 kişinin gözaltına alınarak mahkemeye çıkarıldığını bildiren Kahya, "6 kişi kayıp, onları da yakalayacağız, kimlikleri bizde bellidir. Bu konuda 63 tane delillendirme var. Alışveriş esnasında görüntüler var. İtiraz edecekleri hiç bir şeyleri yok. Operasyonda gözaltına alınan şahıslardan 7'si tutuklandı. Gözaltına alınan zanlıların hepsinin tutuklanacağına inanıyorum. Çünkü elimizde somut deliller var. Okulların açılması ile birlikte vatandaşlarda bir tedirginlik vardı. Okullarda esrar satıldığı yönünde devamlı şikayet ve e-mail geliyordu." diye konuştu.

"UYUŞTURUCUNUN ÖNÜNE GEÇMİŞ OLACAĞIZ"

'Fırtına' adını verilen operasyonda kullanılmak üzere hazırlanmış bol miktarda esrar ele geçirildiğine işaret eden Kahya, "Mermi ile şarjör bulduk, ancak silah bulunamadı. Zaten bunlar bildiğimiz kişilerdi. Bu konuda 63 delilimiz var. Bugün aldığımız malzemeler de bu delilleri güçlendirdi. Adliyelerimizin rahat bir karar verebilmesi için mutlaka delil olması lazım. Operasyonla birlikte uyuşturucu kullanımın önüne inşallah geçmiş oluruz" dedi.

KOM KURULACAK

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde KOM tabir edilen Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele Bürosunu da kuracaklarının altını çizen Kahya, "Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Bakanlıktan onay alınması için Emniyet Genel Müdürlüğü'ne yazı yazıldı. 10 gün içerisinde cevap geleceğini düşünüyorum. Tayin mevsiminde görüştüm ve ne kadar personel istendiyse verdim. İnegöl'de bir tane personel eksiği yok" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Aziz İnci ise, "Uzun süredir İnegöl'de uyuşturucu madde ve madde bağımlılığı ile ilgili şikayetler geliyordu. Kanunlarda bu suçlarla nasıl mücadele edileceği bellidir. Bu mücadele hep sürdürülmüştür. Bugün geniş çaplı bir operasyon yapıldı. İlçe halkımızın bu operasyondan büyük memnuniyet ve teşkilata da çok büyük güven duyduğunu görmek bizi çok mutlu etti. Ş uandan itibaren yargı süreci başladı. Emniyet teşkilatına her türlü desteği vermek durumundayız. İnşallah kısa süre içerisinde MOBESE'yi de faaliyete geçireceğiz. Bunun çalışmaları da devam ediyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İnegöl Emniyet Müdürlüğü Murat Sevinç Osman Kahya Aziz İnci Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title