Haberler

İnegöl Ülkü Ocaklarından Bayrak Eylemi

Abone Ol

Terör örgütü yandaşlarının Diyarbakır’ın Lice ilçesindeki Karakol inşaatı yapımını tepki amacıyla başlattığı eylemler sırasında, 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Merkez binasının önündeki Türk Bayrağını indirmesine bir tepki de Bursa İnegöllü Ülkücülerden geldi.

İnegöl Ülkü Ocakları tarafından düzenlenen yürüyüşe yüzlerce insan katılırken, yapılan basın açıklamasında, terör örgütü mensuplarına ve yandaşlarına sert mesajlar verildi.

İnegöl Ülkü Ocakları önünde, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine yüzlerce kişinin katılımı ile başlayan tepki yürüyüşü Atatürk Anıtı önünde yapılan basın açıklaması ile sorunsuz bir şekilde tamamlandı.

PKK BAYRAĞI YAKTILAR

MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya ve yönetim kurulu üyeleri ile partililerinde destek verdiği yürüyüş sırasında bir grup genç, Türk Bayrağına yapılan saygısızlığa, PKK bayrağını cadde ortasında yakarak tepki gösterdi.

TÜRK’ÜN BAYRAĞINA UZANAN ELİ KIRARIZ

Atatürk Anıtı önünde son bulan yürüyüş sırasında bir basın açıklaması yapan İnegöl Ülkü Ocakları Başkanı Uğur Bayram, “Sözde çözüm sürecini sebep göstererek Türk milliyetçiliğini ayaklar altına almış bir iktidar, terör örgütü mensupları Lice’de başlattığı ayaklanmalarla şanlı Türk Bayrağını 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığından askerimizin gözleri önünde gönderden indirmiştir. İki hafta boyunca Diyarbakır-Bingöl karayolunu kapatıp, kolluk güçleri gibi kimlik kontrolü yapan haysiyetten yoksun terörist başının şehir eşkıyaları, şehitlerin kanıyla sulanmış olan Türk Bayrağımızı indirme cesaretini nereden almaktadır? Eşkıyayı dağda bilirdik, şimdi şehre indirdiler. Giderek yüz buluyorlar. Eşkıya dağdan şehre, hatta meclise girdi. Yol kesiyor, asker vuruyor, çocuk kaçırıyor. Meclisteki tüm siyasi parti temsilcilerinin bundan böyle farazi işlerle uğraşmayıp, bu konuya gereken önemi vermesi gerekmektedir. Terör örgütü Habur’da çiçeklerle karşılanmadı mı? Ayaklarına kadar gidilip seyyar mahkemeler kurulmadı mı? Bebek katiline masum muamelesi yapılmadı mı? Biz şehitlerimize ne deriz? Gazilerimizin yüzlerine nasıl bakarız? Buradan yüce Türk milletine seslenmek istiyoruz; bu millet anayasasına Türk adını masa başında oturarak değil, Allahu Ekber diyen şehitlerinin kanlarıyla yazmıştır. Türk milletinin yıllarca milli ve dini duygularını istismar ederek oy alan siyasi iktidar, din ve devlet düşmanı bölücülerle aynı yolun yolcusu olmuştur. Çözüm denilen çözülme planından vazgeç. Atalarımızın uğruna kanını sebil ettiği Bayrağımız, hükümetin göstermiş olduğu zafiyetten dolayı öz yurdumuzda hain ellerce indirilmektedir. Buradan açık ve net bir şekilde ifade ediyorum; Türk’ün bayrağına uzanan eli kırarız. Türk’ün vatanına yan bakacak gözü çıkarırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan bu ülke üzerinden hesap yapmaya kalkmasın. Bayrak şereftir, bayrak namustur. Şerefimizi çiğnetmeyeceğiz. Namusumuzu kirletmeyeceğiz. Hak yol İslam davasında vatan kutsaldır, bayrak kutsaldır. Türk milliyetçileri var olduğu sürece bayrağımız göklerde dalgalanacak, minarelerimizde ezan sesi susturulamayacaktır. Ülkücü hareket tüm hain hayalleri bir sabah karanlık bir kabusa çevirecektir. Beden ruhtan ayrılana dek ‘Ne Mutlu Türküm Diyene.” diye konuştu.

Konuşmanın ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. PKK ve yandaşları aleyhine sloganlar atan grup daha sonra sessizce dağıldı.

HABER: SALİH BAKICI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İnegöl Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title