Haberler

İngiliz Parlamentosu'nda Küresel Sağlık Hizmetleri Tartışıldı

Abone Ol

İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB), dünyadaki sağlık hizmetlerindeki değişikliklerle ilgili toplantı düzenledi

İngiltere Türkiyeli Sağlık Elemanları Birliği (ITSEB), İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda, küresel sağlık hizmetlerindeki sorunlar ve değişikliklerle ilgili toplantı düzenledi.

Muhafazakar Partili ve Londra'da çok sayıda Türk'ün yaşadığı Kuzey Enfield bölgesinin milletvekili olan Nick de Bois'nin ev sahipliğindeki toplantıya, çok sayıda doktor, sağlık personeli ve parlamenter katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan de Bois, İngiltere'de yerleşik Türkçe konuşan toplumun İngiliz sağlık hizmetlerinden daha etkili faydalanabilmeleri için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Milletvekili de Bois, Enfield'de yaşayan Asyalı ve Türkçe konuşan toplumların en fazla karşılaştığı sağlık problemleri arasında şeker ve kalp hastalıklarının geldiğini ve bu durumun giderek arttığını gözlemlendiğini vurguladı. İngiltere'de yılda 3 milyona yakın kişinin şeker hastalığına yakalandığını ve başkent Londra'da nüfusun yüzde 12'sinin şeker hastası olduğunu ifade eden de Bois, bu rakamın Türkçe konuşan toplumda yüzde 17'ye çıktığını belirtti.

"Milletvekili olarak, farkındalık yaratmaya yardımcı olmak, yaşam tarzımızı ve beslenme alışkanlıklarımızı daha sağlıklı hale getirmek ve daha uzun yaşamamız için yardımcı olmak istiyorum" diyen de Bois, Türkçe konuşan toplumun yaygın olarak yaşadığı bölgelerde çeşitli "farkındalık yaratma" kampanyaları yürüttüklerini, bunların, okullarda verilen eğitimden, alışveriş merkezlerinde yapılan ücretsiz testlere kadar birçok çalışmayı kapsadığını anlattı.

Toplantıda ayrıca, tüm dünyada sürekli değişiklik gösteren sağlık hizmeti sistemlerinin olumlu ve olumsuz etkilerine değinildi.

Carillion Sağlık işletmesinin müdürü Michael Hobbs, hastaların hastane veya kliniklere gitmeden önce yaşadıkları endişelerden bahsetti.  "Eğer hasta tecrübelerini dikkate alırsak, önemsememiz gereken beş konu başlığı var. Bunlardan ilki, hastane tecrübelerini en baştan en sona doğru yönetmek," diyen Hobbs, ilk defa sağlık hizmetlerinden faydalanacak kişiler ile sık hastaneye giden hastalar arasında farklı bir uygulama olması gerektiğini, örneğin hastanın taburcu olma süreci ya da hangi servise muayene olmaya gideceği konularında kaygı duymaması gerektiğini belirtti.

Hobbs, ikinci başlık için ise "yaşanan kaygıların en aza indirilmesi" olduğunu, bunun için, "otopark yeterliliği, hasta yakınlarının yol üzerinde yolcu indirmesi, bekleme süreleri, tuvalet ve benzeri" gibi endişelere çözüm getirmek olduğunu kaydetti.

"Hastaneyi bir kuruluştan çok ev haline dönüştürmek üçüncü kilit konu", diyen Hobbs, böylece hastaların kendilerini daha rahat bir atmosferde hissedeceklerini örneklerle anlattı. Michael Hobbs, hastanelerde teknolojik olanakların daha yaygın olması gerektiğini ve daha yaratıcı ortamlara  ihtiyaç olduğunun da altını çizdi.

İngiltere'nin en büyük eğitim hastanelerinden St.George'da çene ve yüz cerrahı olan Mehmet Manisalı ise doktor ve hasta arasındaki ilişkinin öneminden bahsetti. İngiltere'de "Tıpta İnsanüstü Çaba" ödülünün sahibi olan Manisalı, sunumunu tedavi ettiği hastaların "ameliyat öncesi ve ameliyat sonrası" fotoğrafları ile destekledi.

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Profesör Süleyman Kaynak da Türk sağlık sisteminde 2002'den bu yana gerçekleşen değişimlerden edindiği tecrübeleri Sağlık Bakanlığı istatistik bilgileri ile destekleyerek katılımcılarla paylaştı. - London, City of

Kaynak: AA / Güncel

Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title