Haberler

3 çocuğun öldürüldüğü İngiltere'de sokaklar yangın yeri! Göçmenlerin kaldığı oteli ateşe verdiler

Güncelleme:
Abone Ol

İngiltere'de geçtiğimiz hafta 3 çocuğun öldüğü bıçaklı saldırının ardından aşırı sağcılar sokaklara indi. Birçok kentte Müslüman ve göçmen karşıtı eylem düzenleyen protestocular, düzensiz göçmenler ve sığınmacıların tutulduğu bir oteli bastı. Otele taş ve şişe atan protestocular, binayı ateşe vermeye çalıştı. Polis olayları yatıştırmakta güçlük çekerken, şu ana kadar 147 kişi gözaltına alındı.

İngiltere'nin Rotherham kentinde Müslüman ve göçmen karşıtı eylem düzenleyen aşırı sağcılar, düzensiz göçmenler ve sığınmacıların tutulduğu bir oteli ateşe vermeye çalıştı.

GÖÇMENLERİN KALDIĞI OTELİ BASTILAR

İngiltere'nin orta bölgelerinde yer alan Rotherham'da, aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin (EDL) göçmen ve Müslüman karşıtı eylem çağrısına uyan yüzlerce kişi, sığınmacıların ve düzensiz göçmenlerin tutulduğu otelin önünde bir araya geldi. Aşırı sağcılar ile polis arasında otel önünde arbede çıktı, eylemciler otele taş ve şişe attı. Bu sırada yaralanan bir polis, meslektaşları tarafından olay yerinden uzaklaştırıldı.

3 çocuğun öldürüldüğü İngiltere'de sokaklar yangın yeri! Göçmenlerin kaldığı oteli ateşe verdiler

OTELİ ATEŞE VERDİLER

Sosyal medyadaki görüntülerde, aşırı sağcıların otelin giriş katında camı kırılan bir bölümden binayı ateşe vermeye çalışması yer alıyor. Polis, saldırganları binadan uzaklaştırmakta zorluk yaşadı. Binaya yangın tüpleri ve sandalyeler atan aşırı sağcılar, bina kapılarına barikat kurarak içerdekilerin çıkmasını engellemeye çalıştı. Otelde çıkan küçük yangın büyümeden söndürülürken aşırı sağcılar, binaya farklı yerlerden girmek için girişimlerde bulundu.

100'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINDA

Middlesbrough kentinde ise yaklaşık 300 aşırı sağcı yürüyüş gerçekleştirdi. Gruba eşlik eden polis araçlarının hareketini engellemeye çalışan aşırı sağcılardan iki kişi gözaltına alındı. Göstericiler grubu kontrol etmeye çalışan köpekli polislere ve çevik kuvvet ekiplerine şişe ve elektronik sigaralar attı. Bolton kentinde ise polis, eylemlerin sona ermesi ve yerel saatle 22.00'ye (TSİ 00.00) kadar tekrar toplanılmaması çağrısı yaptı. Polise tüm kentte eylemleri engelleme, arama yapma ve gözaltı yetkisi verildi. Ulusal Polis Şefleri Konseyi, toplamda 147 kişinin gözaltına alındığını, önümüzdeki günlerde daha fazlasının alınacağını duyurdu.

3 çocuğun öldürüldüğü İngiltere'de sokaklar yangın yeri! Göçmenlerin kaldığı oteli ateşe verdiler

3 ÇOCUĞUN ÖLDÜĞÜ BIÇAKLI SALDIRININ ARDINDAN PROTESTOLAR BAŞLADI

Aşırı sağcı İngiliz Savunma Ligi'nin düzenlediği eylemler, Southport kentinde hafta başında yaşanan bir bıçaklı saldırı sonrası şiddetlendi. Bıçaklı bir saldırganın 3 çocuğu öldürdüğü, 8'i çocuk 10 kişiyi yaraladığı olay sonrası aşırı sağcı sosyal medya hesapları ve haber siteleri, şüphelinin ülkeye geçen yıl gelen Müslüman bir sığınmacı olduğu iddiasını yaymıştı. Polis, şüphelinin Galler'in başkenti Cardiff doğumlu 17 yaşında bir erkek olduğunu açıklasa da aşırı sağcılar Müslümanları ve göçmenleri protesto etmek için Southport'ta eylem düzenlemişti.

3 çocuğun öldürüldüğü İngiltere'de sokaklar yangın yeri! Göçmenlerin kaldığı oteli ateşe verdiler

Eylemin ardından kentteki camiye saldıran aşırı sağcılar daha sonra ülke genelinde eylemler düzenlemiş, cuma günü de Sunderland kentinde bir karakolu yakmıştı. Ülkenin farklı kentlerinde dün düzenlenen eylemlerde de aşırı sağcılar polisle ve karşıt görüşlülerle çatışmış, çok sayıda iş yerine saldırmıştı. Dünkü eylemlerde polis, 90'ın üzerinde eylemciyi gözaltına almıştı. Aşırı sağcılar bugün ve gelecek hafta çok sayıda kentte eylem düzenleyeceğini de açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güvenlik Güncel Göçmen Polis Güvenlik Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (25)

Hamdi Baba :

Irkçılık hastalıktır. Ülkemizde de bolca miktarda mevcuttur.

Yanıtla255134
Vahit Tutal:

Bilmediğiniz şeyler var boşa atıp tutmayın

28119
Güven önemlş:

çocuklar ölünce halkın öldürenlere verdiği tepki ırkçılık mı oluyor

1294
Hülagü Han:

Ailenden veya sevdiğinden birine dokunduklarında dünyanın en büyük ırkçısı olursun bundan hiç şüphem yok. Senden alıp mültecilere veriyorlar halen sesini çıkartmıyorsan beyninde sorun var demektir.

2181
Hacer Kalkan Bayram:

Ülkemizdede bol miktarda sığınmacı mevcut hemde tüm dünyada ki sığınmacıların yüzde sekseni duydunmu aceba

724
Halit:

dünyaya gelirken kimse ırkını seçemiyor ırkçılık boş iş

518
funy Cup:

keşke bu ırkçılık olsa sende düzgün görebilsen ama yok evine bir kaç afgan misafir almayı dene.

03
Kenan Kaptan:

Hangi ulke olursa olsun vatanini satarsan sahip cikmazsan taslanmaya mahkum olmayi hep hakediyorsun vatanina sahip cikki ozgur yasâ ne multeci ol ne göçmen

Yanıtla22207
Evvab:

boş boş konuşma cinayeti işleyen siyahi bir galler vatandaşı.

10
Muhammet tunc:

dünyanın sonu geliyor Allah sonumuzu hayir eylesin

Yanıtla25113
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title