Haberler

İnşaatına Tuğla Taşıyan Kadınlar Caminin Açılış Kurdelesini de Kesti

Abone Ol

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Eymir Köyü'nde yaptırılan ve 1 milyon 300 bin liraya malolan cami, törenle ibadete açıldı.

Bursa'nın İnegöl İlçesi'ne bağlı Eymir Köyü'nde yaptırılan ve 1 milyon 300 bin liraya malolan cami, törenle ibadete açıldı. Camiinin yapımında tuğla taşıyan, çalışanların yiyecek ihtiyacını karşılayan köy kadınları açılış kurdulesini de kesti.

Eymir Köyü Muhtarlığı ile Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin girişimleriyle yaptırılan Eymir Köyü Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı. Düzenlenen törene İnegöl Kaymakamı Ali Akça, Belediye Başkanı AK Parti'li Alinur Aktaş, CHP İlçe Başkanı Turhan Neşe, MHP İlçe Başkanı Fahri İnkaya, İlçe Müftüsü Bayram Canbey ve Eymir köyünde yaşayan vatandaşlar katıldı.

'HAZRETİ ADEM KABE'Yİ YAPARKEN HAZRETİ HAVVA SEYRETMEDİ'

250 metrekare kullanım alanına sahip, 350 kişilik cami 3 yılda tamamlandı. 225 bin lira nakti yardım toplanarak yapımı gerçekleştirilen cami 1 milyon 300 bin liraya maloldu. Cami, çeşitli kurum ve kuruluşların yanı sıra köylü kadınların işgücü katkılarıyla inşaa edildi.

Törende konuşan İnegöl Müftüsü Bayram Can, 1-7 Ekim'in Camiler Haftası olarak 1986 yılından bu yana Türkiye genelinde hatta yurt dışında da kutlandığını hatırlatarak, "Bu açılış hareketinden başlayarak 2013 yılı Camiler Haftası'nın ana konusu da 'cami, kadın ve aile'dir. Yeryüzünün ilk mabedi olan Kabe-i Muazzamanın temelinde kadın eli vardır. Hazreti Adem ile oğlu Hazreti Şit cami inşaat ederken, herhalde karşılarında Hazreti Havva validemiz elini kolunu bağlayıp, seyretmemişti. O da o inşaatın başlangıcına katkı da bulunmuştur. Hz. İbrahim ve Hz. İsmail'in yine aynı şekilde Kabe'yi tamir ederken Hz. Hacer validemiz seyre bakmıyordu. Onun da emeği vardı. ve bugün zemzem suyu Hz. Hacer validemizin bir ikramı olarak sunulmaktadır. Dolayısıyla hanım kardeşlerimizin böyle bir caminin yapılmasında emekleri olması kadar doğal bir şey yoktur. Ben camimizin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Caminin yapımına belediye olarak katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Birbirimize destek vermeyi beceren milletiz. Avrupa'da yada gelişmiş ülkelerde bunu bulmanız mümkün değil. Türk milleti bunu ziyadesiyle başarıyor. Caminin yapımında 3 yıllık bir süreç var ama çok güzel eser ortaya çıktı. Camiler artık sadece erkekler için değil kadınlarımız ve çocuklarımız için. Bu caminin yapılması ile alakalı köyde yaşayan bayanlar tuğla taşımışlar ve ustalara yemek ikram etmişler. Caminin yapılmasında gayret göstermişler. İnegöl'de 60'a yakın cami var. Bu önemli bir sayı. İlçe halkımızın camilere karşı müthiş bir duyarlılığı var" dedi.

Konuşmaların ardından Eymir köyü kadınların kestiği kurdele ile Eymir Köyü Cami ibadete açıldı. - Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş İnegöl Eymir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title