Haberler

İnsan Haklarını Anlatan Akademisyen 'Terör Propagandası'dan Gözaltına Alındı

Güncelleme:
Abone Ol

Akademisyen Çise Atalay dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden söz ettiği sırada bir öğrencisi tarafından "terör propogandası" yaptığı iddiasıyla ihbar edildi.

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde öğretim görevlisi olan Çise Atalay dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden söz ettiği sırada bir öğrencisi "terör propogandası" yaptığı iddiasıyla polise ihbar edildi. Atalay, ders bitiminde amfiden çıktığı sırada polis tarafından gözaltına alınarak, Terörle Mücadele Şubesine gönderildi. Ofisinde ise detaylı arama yapıldı.

İNSAN HAKLARI DERSİNDE İHBAR EDİLDİ

Amasya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi'nde öğretim görevlisi, Eğitim-Sen ve Sosyal Haklar Derneği üyesi olan Çise Atalay, bugün kendi dersinde sosyal hak ve insan hakları ihlallerinden bahsetti. Öğretim görevlisi Atalay'ın hak ihlalleriyle ilgili konuşması sırasında bir öğrencisi 155 polis imdat hattını arayarak, "Öğretmenimiz terör örgütü propagandası yapıyor. Bu konuşmalardan rahatsız oluyorum" diye ihbarda bulundu.

OFİSİNDE ARAMA YAPILDI

İhbar üzerine fakülteye gelen polis ekipleri, ders bitiminde Çise Atalay'ı amfiden çıktığı sırada gözaltına aldı. Amasya Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Cumhuriyet savcısının talimatı ile Çise Atalay'ın evinde ve Amasya Üniversitesi'ndeki kendisine ait çalışma odasında da arama yaptı. Polisler aramada çalışma ofisinde bulunan dökümanların ve bilgisayarında bulunan verilerin kopyasını aldı. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

"SALIVERİLME KARARINA RAĞMEN GÖZALTINDA TUTULUYOR"

Sosyal Haklar Derneği'nden yapılan açıklamaya göre savcı, TEM Şubeye "ifadesini alın" diye yazı göndermesine rağmen Atalay hakkında gözaltı kararı uygulanıyor. Savcı, ifadesinin ardından Çise Atalay'ın evinde ve işyerinde arama kararı çıkarttı. Sosyal Haklar Derneği, "Avukatının elinde salıverilme tutanağı olmasına karşın Çise Atalay gözaltında tutulmaya devam ediyor" açıklaması yaptı.

GEÇMİŞE DÖNÜK SORULAR YÖNELTİLDİ

İddialara göre Atalay'a Terörler Mücadele Şubesi'ndeki ifadesi nde şu sorular yöneltildi:

- Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümü'nde 17 Aralık 2015'de sınıfta öğrencilere hitaben o haftanın hırsızlıkla mücadele haftası olduğunu söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

- 18 Aralık günü derse gelerek öğrencilere hitaben çok güzel bir şarkı dinleteceğinizi söyleyerek 16 yaşında PKK adına dağa çıkan ve orada yaşadığıyla ilgili görüntüleri olan 'delila' isimli şarkıcının şarkılarını dinlettiğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.- Delila isimli şahıs kimdir?

HÜKÜMET POLİTİKALARINI NEDEN ELEŞTİRDİĞİ SORULDU

- 25 Aralık günü derste hükümetin doğu ve güneydoğudaki birkaç kişi öldürülecek diye bütün masum insanları aç susuz bıraktığını, suçsuz olarak cezalandırdığını söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

- 25 Aralık günü derste 2010 yılında yapılan KPSS sınavlarında kopya çektirildiğini, bunun bilinçli yapıldığını, ancak daha sonra kopya çeken ve çektiren insanların aralarının bozulması sonucunda diğer masum insanlarında cezalandırıldığını söylediğiniz beyan edilmiştir. Bildiklerinizi anlatınız.

- Anneniz Naciye Çiğdem Atalay isimli şahsın HDP Amasya 1'inci sıra milletvekili adayı olması dolayısıyla öğrencilere HDP'ye oy verin yönünde söylemlerde bulunduğunuz beyan edilmiştir. Bu hususta ifade veriniz?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

3-sayfa 3.Sayfa Yerel Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (116)

CAN:

O öğrenciyi alnından öperim

Yanıtla72106
Azad:

O ögrenci de senin gibi bi salak gerizekali

918
adam:

Ayni ispiyoncu zihniyetini tasiyorsunda ondan. Gurur duy kendinle koyun!

913
İLAHİYATCI:

Tüm vatan severlere örnek olur inşallah.islami bir davranışta bulunmuş.Kim bir yanlış görürse onu eliyle düzeltsin yapamazsa diliyle yapamazsa kalbiyle buğz etsin buyurdu nebi sav.

01
adanalı:

öğrenciye helal olsun diyenler siz gerçekte sizinle aynı dünya görüşlerine sahip olmayan insanların sizden daha saygın mertebede olmasını kendinize yediremiyorsunuz adam kandırmayın o koskoca bir bilim insanı siz klavye başında ırkçı sünepesiniz

Yanıtla9026
adana merkez:

terörizm bir görüş değildir terör propagandası yapmak suçtur

21
OLUR:

sen adanalı değilsin söyle bakim nerelisin

20
al sana:

al san insan hakkı. kendini bilmez bir velet ve kendini paşa zanneden polise kalmış yasa kanun

Yanıtla9315
ali:

Ailesinin yanında kafasına sıkılan, otobüste molotofla yakılan eylemleri neden görmezden geliyorsunuz. Ulan kendinize gelince mi insan hakkı oluyor. Siz anca kendinizi kandırırsınız. Kökünüzü kazıyacağız bu topraklardan

Yanıtla498
Urfalı_63:

Türkiye açık cezaevine döndü.

Yanıtla4059
Tüm 116 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title