Haberler

"İnternet Medyasının Hukuki Durumu"

Abone Ol

TİB İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, BYEGM tarafından Bursa'da düzenlenen "Yeni Medya Düzeni, Haklar ve Sorumluluklar" toplantısında, "İnternet Medyasının Hukuki Durumu" konulu sunum yaptı.

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) İnternet Dairesi Başkanı Osman Nihat Şen, "Avrupa'da internet alanında en üst otorite olarak kabul edilen 'In Safe' kuruluşunun internet sayfasında, şubat ayında yayımlanan 10 mesajdan biri, Türkiye'deki 'Güvenli İnternet Hizmeti' ile alakalı" dedi.

Şen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın himayesinde, Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM) tarafından Bursa'da düzenlenen "Yeni Medya Düzeni, Haklar ve Sorumluluklar" toplantısında, "İnternet Medyasının Hukuki Durumu" konulu sunum yaptı.

Türkiye nüfusunun yarıya yakınının internet kullandığını belirten Şen, internette, insanlar hakkında rahatsız edici içeriklerin olabildiğini belirterek, "Bununla çok karşılaştık. Böyle durumlarla ilgili kanun maddesine göre, kullanılan içerikte bir hakaret var ise, birtakım işlemlerden sonra hapis cezasına kadar çok ağır yaptırımlar uygulanabiliyor" diye konuştu.

Şen, güvenli internet hizmeti hakkında da şöyle konuştu:

"Avrupa Komisyonu'nun da desteklediği ve Avrupa'da internet alanında en üst otorite olarak kabul edilen 'In Safe' kuruluşunun internet sayfasında, şubat ayında yayımlanan 10 mesajdan biri, Türkiye'deki 'Güvenli İnternet Hizmeti' ile alakalı. Orada şöyle yazıyor; 'Türkiye'de çocukların ve gençlerin zararlı içeriklerden korunmasına dönük bir çalışma faaliyete geçti. Bunun en önemli özelliği, demokratik ülkelerdeki uygulamalara paralellik arz ediyor olması ve zorunlu olmaması.' Buradaki söylemler, her tarafta, akademik çalışmalarda referans alınıyor. Bu konuyla ilgili Türkiye'de tartışma olmuştu. Bu konuda herkes bu kuruluşun sitesine girerek, bu hizmetin Avrupa'ya yansımasını görebilir."

Kurum olarak yaptıkları çalışmalarda, ailelere, özellikle çocuklar açısından bazı kurallara dikkat etmelerini tavsiye ettiklerini kaydeden Şen, "Onlara, 'internetle alakalı bazı şeylere dikkat ederek, bilinçli bir kullanıcı olabilirsiniz' diyoruz. Biz düzenleyici bir kurumuz. İnternet hizmeti veren bir firma değiliz. Sadece düzenleme yaparız. 4 yılda yaklaşık 450 bin civarında kullanıcıdan şikayet geldi. Bunları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kuruluna bir rapor halinde sunduk" görüşünü iletti.

- BURSA

Kaynak: AA / Güncel

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı Nihat Şen Politika Güncel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title