Haberler

Irak Başbakan'ı Maliki Görevi Bıraktı

Güncelleme:
Abone Ol

Irak devlet televizyonu, Irak Başbakanı Nuri El Başbakanı Maliki görevinden ayrıldığını açıkladı.

Irak Cumhurbaşkanı Fuat Masum, Meclis Başkanı Yardımcısı Haydar El Abadi'yi hükümeti kurmakla görevlendirerek Başbakan Nuri El Maliki devre dışı bırakmasının ardından Irak'ta beklenen istifa haberi geldi.

GÖREVİ BIRAKTI, DAVAYI GERİ ÇEKTİ

Kanun Devleti Koalisyonu Milletvekili Selah Abdurrazzak, Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin görevini bıraktığı bildirildi. Abdurrazzak, yaptığı açıklamada Maliki'nin, başbakanlık görevini Haydar el-İbadi'ye teslim edeceğini söyledi. Abdurrazzak, ayrıca "Maliki'nin, Irak Federal Mahkemesi'nde Cumhurbaşkanı Fuat Masum hakkında açtığı davayı geri çektiğini" ifade etti.

BIRAKMAK İÇİN 2 ŞART SUNDU

Maliki,kendisi hakkında dava açılmaması ve siyaset yapmasına izin verilmesi şartıyla başbakanlığı Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el Abadi'ye devretmeye razı oldu. Maliki, başbakanlıktan çekildiğini ve başbakanlık iddiasından vazgeçtiğini Irak televizyonlarından yapılan yayında duyurdu.

"ADAYLIĞIMI GERİ ÇEKİYORUM"

Maliki açıklamasında, "Irak'ın bütünlüğü ve istikrarının korunması için başbakan adayı Haydar el Abadi lehine adaylığımı geri çekiyorum" ifadelerini kullandı.

GERİ ADIM ATMASINDA ABD VE İRAN ETKİLİ

Maliki, Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, hükümeti kurma görevini Ulusal Şii İttifakı'ndan Haydar el-İbadi'ye vermesine ilk başta tepki göstermişti. Maliki'ye Irak içinden ve dışından görevi bırakması için baskılar geliyordu. Son olarak İran'ın dini lideri Hamaney de, İbadi'yi destekleyen bir açıklama yapmıştı. Maliki'nin geri adım atmasında ABD ve İran'ın etkili olduğu belirtiliyor.

İBADİ'DEN İLK AÇIKLAMA

Kararın duyulmasının ardından bir açıklama yapan Haydar İbadi ise, “Maliki, kıdemli bir devlet görevlisi olmaya devam edecek” dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Nuri El Maliki Fuat Masum Dünya Irak Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

yucoo:

kürtler le şiiler hesabını verecek sunni arapları yoktan sayıp cumhurbaşkanlıgını ve başbakanlıkları kendılerı alıyor amerika ırak savaşında abd ye en büyük yardımı kürtler yaptı ve 2 milyon müslümanın ölmesinde en büyük paya sahip olan hayın ıraklı kürtlerdir adamları arkadan vurdular hemen ülke kurma derdine düştüler binlerce müslüman kadın tecavüze ugradı kızlar tecavüze ugradı amerikalı askerlerın işid şimdi bunun acısını çıkartıyor kürtlerden inşallah o gün amerikanın yanında savaşan peşmergeleri canlı canlı topraga gömecek hayin millet kanlarında vardır unutmayın bunu

Yanıtla2313
Peşmergem@m.m:

Sen ne kadar savalı bir faşistin seni pis klvier yüreklisi bütün kürtlerin tırnağı kadar olamaz senıngibi faşist sürüleri

00
serdar yıldızberzan2004@hotmail.com:

yucoo sen ırkçısın.

00
turk:

olmasi gereken olmus

Yanıtla111
ERMENİ:

ırak devleti aslında amerikanın irana şii lere hediye ettiği devletdir.. yeni başbakanlarıda iran cumhurbaşkanının elini öpüyor padişahı.

Yanıtla48
çarkçilarsizi:

yine şii lerden birini seçecekler demekki olaylar bitmez abd irakta istediğini yapar

Yanıtla74
awazwelate.min.233@gmail.com:

Irak''ta yazılı olmayan bir kurala göre Cumhurbaşkanlığı Kürtlere, Parlamento Başkanlığı Sünni bir Arap''a, Başbakanlık ise Şii bir Arap''a veriliyor.Bu senin saçma yorumuna cevap olur sanırım

00
aaa.:

ırakta inşallah şii tekeli yönetim kırılır ve ıraklıların hakettiği tüm halkların temsil edildiği ve yönetimde yer aldığı bir yönetim ile yönetilir.tayyip erdoğanda bu yeni iyönetimi destekleyecektir.

Yanıtla65
lice21:

ah bu koltuk sevdasi yokmu-! cocuklar bebekler susuzluktan acliktan olur vahsiler kafa keser..ama yinede gitmem der..kovarlar onu , birakirim ama 2 sartim var der...defol git iste koltugunuda al git,bari inasanligin kanina girmeyin ya -

Yanıtla09
Mrakzer Trlaz:

Yapma ya bak bak bak nasıl bırakabilmiş

Yanıtla25
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title