Haberler

Irak'ın kuzeyine düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefi imha edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar bölgelerine yönelik hava harekatında 34 terör hedefinin imha edildiğini ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar'da düzenlenen hava harekatında 34 terör hedefinin imha edildiğini, çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GECE YARISI 34 HEDEF İMHA EDİLDİ

Bakanlıktan yapılan açıklamada, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hale getirerek halka ve güvenlik güçlerine yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak amacıyla Birleşmiş Milletler Anlaşması'nın 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakkı doğrultusunda, Irak'ın kuzeyinde bulunan terörist hedeflerine 24 Ekim saat 23.30'da hava harekatı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, "İcra edilen hava harekatı ile Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) tarafından kullanılan ve içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 34 hedef imha edildi." ifadeleri kullanıldı.
Harekatta, azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği bildirilen açıklamada, "Asil milletimizin bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri, geçmişte olduğu gibi bugün de ülkemizin ve milletimizin beka ve güvenliği için terörle mücadeleye tek bir terörist kalmayıncaya kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir. Bu harekatlar sırasında; masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıklar ile çevrenin zarar görmemesi için her türlü tedbir alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Savunma Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Dış Politika Güvenlik Politika 3-sayfa Hakurk Güncel Terör Gara Irak Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Buba Nasler:

Komik olmayin yunan datcaya iki kere daldi TUSAŞ a teröristler daldi... birakin kimi kandiriyorsunuz. Güvenlik sifir. Amik ovasinda savasacak irk biz degiliz. Allah Rahmet eylesin şehitler imize. ??

Yanıtla3443
ARSLANOĞLU Hakan:

Çok sayıda terör etkisiz hale getirildi değil. canları alındı, gebertildi diye haber paylaşılması gerekir.

Yanıtla1455
albatros :

ya içeridekiler? adamlar ağır silahlarla tusaşın kapısına kadar geliyor. köyün ağası sırf siyasi rant uğruna kendi söyleyemediklerini köyün delisine söyletiyor ve gazi meclise terörist başını getirelim diyor. düşündükçe kafayı yiyorum!

Yanıtla1649
doç dr aristokrates:

uçaklar kalkmadan haberi gidiyor kimi kandırıyorsunuz

Yanıtla1547
Talip Güngör:

Biz neden acaba PKK yönetim kanadina zarar veremiyoruz Bayık karayılan serbestçe geziyor ,övündügümüz istihbarat o kadarda iyi değilmiş mossad bize çok büyük fark atmış

Yanıtla1135
kemal Kirac:

Anlamadığım konu şudur; eğer o yerleri biliyorsanızsa niye zamanında vurmuyorsunuz? 2 ayda bir hava harekatı yapıyosunuz, demekki ya yalanla dağlara taşları vuruyorsunuz yada bilerek bazı yerleri vurmuyorsunuz…. Yüce rabbim düzgün, adaletli,şerefli haysiyetli, milletini,devletini seven siyasetçiler nasip eylesin..

Yanıtla321
Ibrahim Yarbey:

Inandim ikna oldum sahsen!!!

Yanıtla411
ahmet kasap:

Birleşmiş milletler diye bir şey mi kaldı ki ona bağlıyorsunuz ben yaptım oldu maddesi var artık beline güvenen varsa gelsin anlaşması çıktı ortaya gücü gücüne yetene bundan sonra sistem böyle çalışıyor yersen

Yanıtla212
Gökhan Eker:

Bende dun ossudum. 150 tanesi imha oldu

Yanıtla65
tahsin bueyuekkol:

Cok az 3400 yapin bunu

Yanıtla27
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title