Haberler

IŞİD Peşmerge Çatışmalarında 7 Peşmerge Öldü

Güncelleme:
Abone Ol

IKBY Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver: "IŞİD'le çatışmalarda 7 peşmerge şehit oldu, 36 peşmerge yaralandı" dedi.

Cabbar Yaver, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar IŞİD'le çatışmalarda 7 peşmerge şehit oldu, 36 peşmerge yaralandı. Peşmerge, halkımızı başarılı bir şekilde korumaya devam ediyor" dedi.

IRAK HAVA KUVVETLERİ PEŞMERGE BÖLGESİNİ BOMBALADI

Irak Hava Kuvvetleri'ne ait savaş helikopterlerinin, dün peşmegelerin bulunduğu noktayı yanlışlıkla bombaladığını ifade eden Yaver, şunları söyledi:

" Hanekin'e bağlı Sadiye ilçesinde önce bir havan topu atıldı, sonra savaş helikopterleri bombardımana başladı. Öyle anlaşılıyor ki çatışma bölgesinde IŞİD militanlarıyla bizim güçlerimiz birbirine yakındı. Biz Hanekin tarafındayken IŞİD militanları, batı tarafına konuşlanmıştı. Güvenlik noktası ortadaydı. Helikopterler, peşmergeye yardım etmek için gelmişti. Ancak attıkları roket, peşmergenin bulunduğu noktaya düştü. 6 askerimiz yaralandı."

Yaver, Musul'da Irak ordu birliklerinin, IŞİD militanlarına düzenlediği hava operasyonlarıyla ilgilerinin bulunmadığını, buradaki tasarrufun tamamen Irak ordusunda olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Hanekin Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

mardinli:

Rehma xwede li wanbi..

Yanıtla1335
engin:

daha fazla olmalı.. 7 çok az

Yanıtla2418
engintozak1986@hotmail.com:

onu gabarda cudide türk askerine sıkarken düşüneceksiniz.. hainler..bize kurşun sıkanın karşısına allah daha büyük bela verir işte böyle..

00
cristiano ronaldojojo1882@hotmail.com:

ozcan gunes sende din iman yok mumuydu turk askerine polise kursun sikarken heee simdi zoruna mi giti inshallah 7000den vazla kurt olur bide siz tadin teror belasina iste zaman gelince allah verir herkesin belasini

00
engintozak1986@hotmail.com:

amin...

00
cristiano ronaldo:

gebersin o pesmerge denen itler pkkya yardim ve yataklik eden onlar degilmiydi hahahaha bi de teror pkknin ve pesmergenin basina bela olsun inshallah bayrak indirmeler yol kesmeler cok oldular basbakanimizin sayesinde amerikaan bozuklari ne mutlu turkum diyene

Yanıtla2417
engin:

şehit ne yazıyonuz lan moderatör hain yazsana ırakı bölmeye çalışan hain ölmüş de..

Yanıtla2216
kürdo:

merak etme sıra size da gelecek Engin

Yanıtla1919
Bordo Berelibordobere35@hotmail.com:

Bize gücünüz yetmiyor mu kekolar sivillere atıp tutuyorsunuz ?

00
beyın:

bayraga el uzatırken ıydı dımı cocukları sehıt ederken ıydı ALLAH işte hıc bıt seı cezasız kalmaz

Yanıtla1710
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title