Haberler

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü: Kerkük Her An Düşebilir

Güncelleme:
Abone Ol

Canlı yayına katılan Ali Mehdi, "Peşmerge IŞİD'e dayanamaz. Türkiye asker göndermezse Kerkük her an düşebilir ve soykırım başlar." dedi.

CNNTürk'te Cüneyt Özdemir'in sunduğu 5N1K programına konuk olan Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi, "10 binlerce Türkmen kaçıyor. Biz kime dayanalım onu da şaşırdık. Peşmerge IŞİD'e dayanamaz. Uluslararası güç gelmezse, Türkiye asker göndermezse, Kerkük her an düşebilir ve soykırım başlar." dedi.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüzü Ali Mehdi, "10 binlerce Türkmen kaçıyor. Biz kime dayanalım onu da şaşırdık. Her yerde zor durumdayız." ifadelerini kullandı.

ÖZDEMİR: NEYE İHTİYACINIZ VAR?

Programın sunucusu Cüneyt Özdemir, Mehdi'ye, "Sizin tam olarak neye ihtiyacınız var? Dün Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Türkmen Cephesi silah istemeyecek kadar akıllı bir cephe' gibi bir cümle kullandı. Bu nokta sizin tam olarak neye ihtiyacınız var? diye sordu.

"BİZ TÜRKİYE'DEN VE DÜNYADAN MÜDAHALE İSTİYORUZ"

Mehdi bu soruya, "Şimdi bakın Irak'ta bir ordu vardı. Bu ordunun silahı vardı. Tankları vardı, bu terör örgütü karşısında duramadılar. 100-150 bin Türkmen genci mi duracak bu örgütün karşısında? Biz müdahale istiyoruz. Uluslararası müdahale istiyoruz. Türkiye'den müdahale istiyoruz. 100 bin Türkmen gencinin silah kaldırması ile olmaz bu iş. 1 milyon Irak ordusu bunların karşısında duramadı. Peşmerge bunların karşısında duramadı. Biz uluslararası müdahale istiyoruz. Tüm dünyadan müdahale istiyoruz. Ben Beşir ve Telefar'deki insanlarla sürekli iletişim halindeyim. Türkiye'den asker istiyorlar. Bunlara dur denilmeli mutlaka." cevabını verdi.

KERKÜK SORUSU

Özdemir, Mehdi'ye ayrıca, "Bize gelen haberler içinde Peşmerge'nin Kerkük'ü kontrol altına aldığını biliyoruz. Bunlar doğru değil mi?" sorusunu yöneltti.

"PEŞMERGE IŞİD'E DAYANAMAZ"

Mehdi bu soruyu, "Tamam, Peşmerge orada ama bunların deneyimi yok. Peşmerge dağlarda savaşmış, düz alanda savaşma ya da çatışma deneyimi yok. IŞİD'in elinde her türlü silah var ama peşmergenin sokaklarda savaşma tecrübesi yok. 1000 kilometrelik alana yayılmış peşmergenin yeterli gücü yok. Peşmerge çatışmalara ancak 24 saat dayanır. Çünkü karşısındaki sadece IŞİD değil aynı zamanda bir devlet, peşmergenin gücü buna yetmez." diye yanıtladı.

"TÜRKİYE ASKER GÖNDERMEZSE..."

Mehdi, "Ben buradan dünyaya sesleniyorum. Burada bir soykırım yaşanıyor. Herkes bunu görüyor. Göz göre göre insanlar ölüme terk edilmiştir. Bakın Kerkük her düşebilir. Dünya bunu duysun. Zaten Telefar göz göre göre gitti. Beşir Köyü şu anda gitti. Kerkük'te her an düşebilir. Beşir'de bir sürü aile terör örgütünün etkisi altında kaldı. Bakın Beşir ile Kerkük arası 16-17 kilometre durum kritik. Silahla bir şey olmaz. Ben sadece silahla kendi evimi korurum. Buraya uluslararası bir güç gerekir. Türkiye'den asker gelmezse Kerkük gider ve burada soykırım yaşanır. Zaten her yerde Türkmenler ölüyor." dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Ali Mehdi Türkiye Kerkük Irak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (188)

hasan ince:

nerde ülkücüler sessizsisinz ne o iş ciddi oldumu kaçtınızmı yoksa alın size savaş gidinde görelim burda masa başında olmaz o işler gidersin üstünde mermi sesi o zaman görürüm ben sizi

Yanıtla2220
hasan incezivar_7887@hotmail.com:

gerizekalı burda oldunu biliyom sadece burdasın adamın ağlıyo niye hala burdasın serhat zaten dağların ülkesendeyiz alper benim bildiğim kurtta bi it ırkı savaş istiyodunuz yıllarca bunu yaptınız hodri meydan gücıkler

00
ALPERalpertungars@gmail.com:

Ülkücüler, sende derin bir hatıra bıraktı anlaşılan.

00
MİLLİYETÇİasile34@hotmail.com:

geri zekalı biz milliyetçiler her daim burdayız..O kişiler bizim ırkdaşımız akrabamız kardeşlerimiz..pkklımısın nesin

00
roni:

Kırımın yarısı hani kırgız türküydü noldu sesiniz çıkmıyor. Ruslar olsa araplar olsa gık etmiyordunuz Kürtler Kerküğü almış diye zıplıyorsunuz. Bi daha bi türke kardeş demiyeceğim bu günleri unutmayacak Kürt halkı

Yanıtla2119
TARİHÇİeses26@e-mail.com.tr:

malmısın Kırımda Kırgızın işi ne git magazin sayfalarına yorum yap sen

00
SİYAH SANCAK:

türkiye öyle bir hata kesinlikle yapmaz .sayın aslan davudoğlu ve koçyiğit delikanlı başbakanımız akılcı stratejiyle ışıdı pkkya karşı ilerleyişine karışmayacaktır.ışıd zaten pkknın canına okur.sonra biz de ışıde KURANA göre hareket etmesi yönünde gerekli telkinlerle en nihayetinde hizaya getiririz inşallah.TÜRKMEN kardeşlerimiz kesinlikle savaşmasın sistani çok yiyorsa gelsin kendisi ışıdın karsısında versin cihad fetvasını.oturduğu yerden ordaki kardeşlerimizi ölüme sürmesin

Yanıtla633
recoalpertungars@gmail.com:

IŞİD,amerika ve israil destekli bir örgüt, orada da PKK VE peşmergeyle falan savaştığıda yok. Bir kaç yıl sonra kürtlerin nelere sahip olduğunu görürsün.

00
ALPEREN ZAZA:

TÜRKMENLER bizim canımızdır onlarda biz zazalar gibi TÜRKLÜĞE feda olmaya hazırlar. ne mutlu TÜRKÜM diyene

Yanıtla1322
Türkiye Aslanlari:

Arkadaslar....Suriyede 3 Yildir Var Bu Zulumler..Simdi Türkmen Gardaslarimiz Zorda Duygularimiz Kabardi..Ben inaniyorum ki Devletimiz Türkmen Gardaslarimizin Burnunu Kanatmaz..

Yanıtla330
Tüm 188 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title