Haberler

Irak Türkmen Cephesi: 800 Türkmen Kadın IŞİD'in Elinde Esir

Güncelleme:
Abone Ol

Irak Türkmen Cephesi, terör örgütü IŞİD'in geçen yıl Telafer'e düzenlediği saldırılarda kaçırdığı 800'den fazla Türkmen kadının hala örgütün elinde olduğunu açıkladı.

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi IŞİD'in 800'den fazla Türkmen kadını esir tuttuğunu söyledi.

"BİRÇOĞU YAŞI KÜÇÜK 800 KÜSÜR TÜRKMEN KADIN VE KIZ"

Irak Türkmen Cephesi Sözcüsü Ali Mehdi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "IŞİD'in, Telafer ilçesinde birçoğu yaşı küçük 800 küsur Türkmen kadın ve kızı esir almasının üzerinden bir yıl geçti. Onlardan yalnızca sekizi IŞİD'in elinden kurtulmayı başardı. Ancak kadınlardan biri üç gün sonra intihar etti" denildi.

"TÜRKMENLERİN MALINI, CANINI VE HAKLARINI SAVUNACAK KİMSE YOK"

"Şu anda IŞİD'in elinde 800 Türkmen kadın var. IŞİD Türkmen kadınların ve genç kızların ticaretini yapıyor" ifadesine yer verilen açıklamada, terör örgütü IŞİD'in bu kadınları Suriye'nin Rakka kentine götürdüğü, bazı çocukları ise Musul'da alıkoyduğu belirtildi.

Açıklamada, "Türkmenlerin malını, canını ve haklarını savunacak kimseleri bulunmadığı için IŞİD'in Telafer'den kaçırdığı kadın ve genç kızları sattığı" ifade edildi.

IKBY RAPOR HAZIRLADI

Açıklamada ayrıca, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Hareketi'nin Türkmenlere tek başına yardımda bulunduğu aktarıldı. Cephe tarafından Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) İnsan Hakları Komisyonu, BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği ve bölgedeki Türk Konsolosluğu'na alıkonulan kadınlara dair raporlar hazırlanıp sunulduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Ali Mehdi Telafer Dünya Irak Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (143)

dersimli:

Ypg işid köpeklerine orayı mezar edecek .masum insaanları ancak bu zulümden ypg kurtarır.

Yanıtla6061
DILGEŞ:

TÜRKMENLER İÇİN ENDİŞELENMEYİN, ONLAR IŞİDİN ELİNDE YANİ EMİN ELLERDE:)))) FAŞOLAR RAHATSIZ OLMUYORSA, BİZENE ONLARDAN...

Yanıtla10214
KÜRT:

Kürt genci ta İstanbuldan Gaziantepten gidip orada savaştı canını verdi.Siz ne yapıyonuz lan burda.Ülkücülerin akşam karısıyla yaptığının gündüz muhabbetini etmekten başka maeifeti laan Özgecanın tecavüzcüleri ülkücüler

Yanıtla7824
oğuz:

Eşcinselleri vahşice katleden IŞİD şaşırttı. Erkek erkeğe cihat nikâhı. Cezayir de yayın yapan El Şuruk gazetesi, genç kızları savaşçılarının cinsel ihtiyaçları için kullanan Libya daki IŞİD üyelerinin, aynı uygulamayı erkekler için de yaptığını kaydetti. Ele geçirdiği bölgelerde korkunç infaz yöntemleriyle bilinen, özellikle eşcinselleri vahşice öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) örgütünün Libya da genç erkekleri cihat nikahı yla komutanlarla ve diğer militanlarla evlendirdiği belirtildi.

Yanıtla8613
Sess:

Nerdesiniz Kahraman Türk Ler gidip kurtarsanıza yemedi değilmi .ama yinede sizin intikamınızı biz kürtler alacağız yıllarca bizi küçümsemiş olsanız bile biz sizin yaptığınızı yapmayacağız. herkes yaptığından utansın yaşasın halkların kardeşliği

Yanıtla7617
Çangesli MuratMobil-IOS:

Hadi lan püsküvütçü ülkücüler gidin kurtarın soydaşlarınızın Namusunu taksimde Koreli Kadınlara saldırmaya benzemez Kürtler'in direnişine SAYGI duyun

Yanıtla7021
ADALETIN BASLADIGI NOKTA:

Yalan haber

Yanıtla882
YPG:

Evvel ALLAH YPG TÜRKMENLEREDE YARDIMCI OLACAK YPG TÜRKMENLERÌDE ÖZGÜRLEŞTÌRECEK.

Yanıtla3835
Adınızı Yazdık:

işit sempatizanları türkler gidip kurtarsanıza ha ancak bur da klavye erkekliği yaparsınız

Yanıtla4210
Adınızı Yazdınızmı:

işide biat eden türk lere gelsin bu haber

Yanıtla1724
Tüm 143 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title