Haberler

Hizbullah'a destek vermeyi sürdürecek mi? İran'ın yeni Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan net konuştu

Güncelleme:
Abone Ol

İran'da cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin Lübnan'daki Hizbullah'a ve bölgedeki direniş hareketlerine güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirtti. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a mektup gönderen Pezeşkiyan, "İsrail'in savaş çığırtkanlığını sürdürmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Mesud Pezeşkiyan, ülkesinin Lübnan'daki Hizbullah'a ve bölgedeki "direniş hareketlerine" güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirtti.

NASRALLAH'A MEKTUP GÖNDERDİ

İran devlet televizyonunun haberine göre, İran'da Cumhurbaşkanı seçilen Pezeşkiyan, kendisine tebrik mesajı ileten Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'a hitaben bir mektup gönderdi.

"DİRENİŞ GÜÇLERİNE DESTEK İRAN'IN TEMEL POLİTİKASI"

Mektupta, İran'ın, Hizbullah'a ve bölgedeki direniş hareketlerine güçlü şekilde destek vermeye devam edeceğini belirten Pezeşkiyan, direniş güçlerine desteğin "İran'ın temel politikası" olduğunu ifade etti.

"İSRAİL'İN SUÇ POLİTİKALARINI SÜRDÜRMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ"

Pezeşkiyan, "Bölgedeki direniş hareketlerinin, bu rejimin (İsrail), mazlum Filistin halkına ve diğer bölge halklarına karşı savaş çığırtkanlığını ve suç politikalarını sürdürmesine izin vermeyeceğinden eminim." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Mesud Pezeşkiyan Hasan Nasrallah Dış Politika Politika Güncel İsrail Lübnan İran Dış Politika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

SUNSET null:

Fransa'nın yeni başkanı da Filistin'i tanıyacaklarını duyurdu. artık İsrail düşünsün.

Yanıtla17238
JY:

TÜM DÜNYA BİRLEŞSE VIZ GELİR TIRIS GEÇER KAZANAN İSRAİL OLACAK.

32340
A.Kılıç:

JY senin de arkana Biden geçseydi emin ol sen de kazanırdın.

11117
YİĞİT TÜRKALP:

jy:tohumun snagogun içinde atılmış galiba :))

5122
TT:

Rahmetli Erbakan ın İran ve Türkiye nin bir çekirdek olduğunu, siyonizmi yıkıp yeni bir dünya düzeni kurulacağını tane tane anlatmıştı. Bir Milliyetçi olarak Turan a ne kadar önem veriyorsam... İslam Birliğine de o kadar önem veriyorum. Bize senelerce Araplar bizi arkadan vurdu masalı sadece biz güçlerimizi birleştirip siyonist dünya düzenine tehlike oluşturmayalım diye anlatıldı. Eskiden bilmezdik... Şimdi bizde, onlarda çok iyi biliyor ve görüyoruz ki siyonist dünya düzeninin sonu geldi...

Yanıtla44140
objektif:

tarih boyunca neredeyse hiç iyi dönemi olamayan iki ülke nasıl çekirdek oluyor anlamış değilim.

4859
İsmail oruç :

İsmi önemli değil bir yorumcu kazanan İsrail olacak demiş,bunlar Hz Musa'nın önderliğinde Firavun'un zulmünden kurtulduktan sonra azmadılarmı?Hz davut ve Hz İsa bunlara beddua etmedimi? Peygamberlerini öldürmedilermi?kısaca bunlar öldürürler, zulmederler ama asla kazanamazlar.

Yanıtla1190
MM İİ:

Kendi ülkeniz dışında kimseye güvenmeyin

Yanıtla1870
HABERCİ:

İran'ın İsraili vurmasını temenni ediyoruz. onlar birbirini yerken biz TURAN'ı faaliyete alırız.

Yanıtla4713
bekir yapici:

hangi Turan kardesim o hayal sovyetlerin dagilmasinla bitti, Atatürkün tavsiyesini yerine getiren Demirel din mezhep ayirmadan caba gösterdi Türki ülkelerde Türk okullari acti camileri türbeleri onartti ve halklarinla yakinlasti akp öz be öz oguz Türkü olan ve ayni Türkceyi kullandigimiz fakir gagavuz ve diger inanctan Türkleri bir kenera itti basta Azerbaycan ve diger Türki devletlerinin basindakilerle kültür ve bütünlesmeye degil cikara yönelik iliskilere girdi ne turani bi uyanin artik.

68
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title