Haberler

İran Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine Doğru

Abone Ol

Cumhurbaşkanı adaylarından Garezi."ABD ile müzakereye karşıyım".

İran'da 14 Haziran'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin adaylarından Seyyid Muhammed Garezi, ABD ile müzakerelere karşı olduğunu söyledi.

Fars Haber Ajansı 'nın Ahvaz kentindeki ofisini ziyaret eden Garezi, İran'ın dış siyasetine yönelik açıklamalarda bulundu.

İran'ın dış siyasette ABD dışında başka bir ülkeyle sorunu olmadığını belirten Garezi, "Ülkemize uygulanan ambargolar zorba güçlere boyun eğmememizin sonucudur. Ben, ABD ile etkileşim kurulmasından yanayım ancak bu ülkeyle müzakereye karşıyım" şeklinde konuştu.

İran'ın dünyada siyasi ve kültürel bir kimlik oluşturma yolunda ilerlediğini ve diğer ülkelerle bir sorunu olmadığını ifade eden Garezi, 5+1 grubunu da ABD'nin kuklası olmakla suçladı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı, ilerleyen yaşı sebep gösterilerek Anayasayı Koruyucular Konseyi tarafından reddedilen eski cumhurbaşkanı Haşimi Rafsancani yönetimi döneminde Telekomünikasyon Bakanı olarak görev yapan Garezi, İran'ın geçen dönem cumhurbaşkanlığı seçimlerinden beri ev hapsinde tutulan reformist siyasetçi Mir Hüseyin Musevi hükümeti döneminde de Petrol Bakanı olarak görevde bulunmuştu. - İran

Kaynak: AA / Güncel

İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title