Haberler

İran Dışişleri Bakanlığı: Çin'in arabuluculuğunda Filistinli gruplar arasında uzlaşı görüşmesi değerli bir adım

Güncelleme:
Abone Ol

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Çin'in arabuluculuğunda gerçekleştirilen Filistinli gruplar arasındaki uzlaşı görüşmesinin değerli bir adım olduğunu belirtti.

TAHRAN, 27 Temmuz (Xinhua) -- İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, kısa süre önce Çin'in arabuluculuğunda Beijing'de farklı Filistinli grupları arasında bir uzlaşı görüşmesinin gerçekleştirilmesinin "değerli bir adım" olduğunu söyledi.

Kenani Cuma günü sosyal medya platformu X üzerinden paylaştığı mesajında, "Kısa süre önce Beijing'de Filistinli gruplar arasında düzenlenen toplantı, bir anlaşma ve ulusal uzlaşının gerçekleştirilmesi bağlamında doğru yönde atılmış değerli bir adımdır" ifadelerini kullandı.

Sözcü, ülkesinin Filistinlilerin davasını ve Filistinli gruplar arasındaki uzlaşıyı ve bu grupların hep birlikte "kendi kaderlerini kendileri belirlemeye yönelik temel haklarını" geri almaya, "Filistin topraklarının tamamen özgürlüğe kavuşturulmasına" ve başkenti Kudüs olan "bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına" doğru ilerlemesini desteklediğini belirtti.

14 Filistinli grubun üst düzey temsilcileri, Çin tarafının davetiyle 21-23 Temmuz tarihlerinde Beijing'de uzlaşı diyaloğu görüşmelerine katılarak bölünmenin sona erdirilmesi ve birliğin güçlendirilmesine ilişkin bir deklarasyon imzalamıştı.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Filistin Güncel Nasır Dünya Sözcü İran Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title