Haberler

İran Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü

Abone Ol

İran'da her yıl Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü olarak kutlanan, ABD Büyükelçiliğinin üniversite öğrencileri tarafından kuşatılmasının 34'üncü yıl dönümünde ABD ve İsrail bayra...

İran'da her yıl Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü olarak kutlanan, ABD Büyükelçiliğinin üniversite öğrencileri tarafından kuşatılmasının 34'üncü yıl dönümünde ABD ve İsrail bayrakları yakıldı.

Başkent Tahran'daki eski ABD Büyükelçiliği önünde toplanan binlerce İranlı, "Amerika'ya ölüm", "İsrail'e ölüm" ve "İngiltere'ye ölüm" sloganları attı.

Törene, haziran ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylarından olan Düzenin Yararını Teşhis Konseyi Sekreteri Muhsin Rızai, Haddad Adil ve Said Celili'nin yanı sıra çok sayıda milletvekili katıldı.

Ruhani hükümetinin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Şeriatmedari, Eğitim Bakanı Ali Asgar Fani, Sağlık Bakanı Seyyid Hasan Kazizade Haşimi, Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanı Rıza Ferecidana da Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü yürüyüşlerine katılan isimler arasındaydı.

İran'da Küresel Emperyalizme Karşı Milli Mücadele Günü adı verilen 4 Kasım 1979 tarihinde ülkede "casus yuvası" olarak adlandırılan ABD Büyükelçiliği üniversite öğrencileri tarafından kuşatılmış, bazı elçilik çalışanları rehin alınmıştı. Bu olayın ardından iki ülke arasındaki diplomatik ilişkiler kopmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri İsrail Tahran İran Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title