İş Adamlarının "Eğitim" Yarışı
Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Gaziantep'te, eğitim altyapısında yaşanan sorunların çözümü için hazırlanan 2 ayrı kampanya kapsamında hayırsever iş adamları ile 66 protokol imzalandı ...
ZERİN ÖZDİLEK - Hayırsever iş adamlarının derslik açığının kapatılması amacıyla başlatılan kampanyalara desteği devam ediyor.
Türkiye'nin önemli sanayi kentlerinden Gaziantep'te, eğitim altyasında yaşanan sorunların çözümü için "Geleceğimize bir tuğla da sen koy" ve "Bir okul bin gelecek" adlı kampanya hazırlandı.
Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yaklaşık 3 yıldan beri yürütülen çalışmalarda bin 801 derslik yapımı ile 95 bin 782 metrekarelik arsa bağışını içeren 66 protokol imzalandı ayrıca 15 milyon lira toplandı.
İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehirde göçe bağlı ciddi bir öğrenci artışı yaşandığını söyledi.
Okullarda standart eğitim imkanı sunmayı amaçladıklarını ifade eden Serin, geçen yıl bin 801 derslik yaptıklarını ve 2013'te bunu 3 bin 200'e çıkaracaklarını dile getirdi.
Bugüne kadar 66 hayırseverle protokol imzaladıklarını anımsatan Serin, "Okul yapımı için arsa sorunu yaşıyoruz ancak bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bu açığı kapatmak için arsa bağışı kampanyası başlatacağız" dedi.
İstihdama yönelik projeler
Kentte 5 organize sanayi bölgesi bulunduğunu hatırlatan Serin, iş adamlarının da ara eleman sıkıntısını gidermek için birtakım çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu da sanayinin büyümesine paralel olarak karşılaştıkları sorunların başında "nitelikli eleman" problemi geldiğini belirtti.
Tüm sektörlerde nitelikli eleman ihtiyacı olduğunu, girişimcilerin "İşsizimiz var, ancak nitelikli eleman yok" dediğini hatırlatan Konukoğlu, şöyle devam etti:
"Bu sorunun çözülmesi için meslek lisesi sayısının artırılması büyük önem taşıyor. Meslek liseleri ve meslek yüksek okullarından mezun olan gençlerimiz sahip oldukları mesleki bilgi, beceri ve nitelikli yönleriyle reel sektörün beklentilerini daha iyi karşılayacaktır. GSO olarak toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket ediyoruz. Mesleki eğitim yatırımlarına önem veriyoruz. Sanayinin nitelikli eleman açığını kapatmak için ortak akılla hareket ederek birçok projeyi hayata geçiriyoruz."
Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşmasında beşeri sermayenin öneminin farkında olduklarını vurgulayan Konukoğlu, bundan dolayı yeni mesleki eğitim projeleri geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. - Gaziantep