İş Dünyasının Liderleriyle Engelli Gençleri "Sanat" Buluşturdu
ürkiye Vodafone Vakfı, etkin sosyal yatırımlarla bir yıl içinde sosyal gelişim ve yaşam kalitesinin artmasına yaptığı katkıları Danışma Kurulu toplantısında değerlendirdi.
TÜRKİYE VODAFONE VAKFI DANIŞMA KURULU, DÜŞLER AKADEMİSİ'NDE TOPLANDI
Vodafone Türkiye tarafından 2007 yılında kurulan Türkiye Vodafone Vakfı, etkin sosyal yatırımlarla bir yıl içinde sosyal gelişim ve yaşam kalitesinin artmasına yaptığı katkıları Danışma Kurulu toplantısında değerlendirdi. Üstün Ergüder, Ali Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Yavuz Canevi, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Meral İnci Zaim, Bülent Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Gökhan Öğüt ve Hasan Süel'in katılımıyla yapılan toplantıda vakfın yeni dönemdeki yol haritası konuşuldu ve Danışma Kurulu'ndan öneri ve fikirler alındı. Toplantı sonrasında Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu üyeleri engelli gençlerle birlikte sanatla buluştu ve ritim atölyesine katıldı.
Türkiye Vodafone Vakfı'nın Danışma Kurulu, son bir yıl içinde yapılanları değerlendirmek ve önümüzdeki dönemin yol haritasını belirlemek için toplandı. Türkiye Vodafone Vakfı'nın engelli gençlerin sosyal hayata katılımını sağlamak amacıyla hayata geçirdiği Düşler Akademisi'nin Ataşehir'deki merkezinde yapılan toplantıya Danışma Kurulu'nun üyeleri Üstün Ergüder, Ali Sabancı, Hüsnü Özyeğin, Yavuz Canevi, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Meral İnci Zaim, Bülent Eczacıbaşı, Serpil Timuray, Gökhan Öğüt ve Hasan Süel katıldı. Danışma Kurulu'nun değerlendirme toplantısıyla devam eden etkinlikte iş dünyasının liderleri, Düşler Akademisi'nin engelli gençleriyle birlikte ritim atölyesine katıldı ve müzik yaptı.
İlki 22 Ocak'ta gerçekleştirilen Türkiye Vodafone Vakfı Danışma Kurulu toplantılarının ikincisi, Vodafone Afrika, Ortadoğu, Asya Pasifik (AMAP) CEO'su Serpil Timuray ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt'ün konuşmalarıyla başladı. Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel sunumunda, vakfın bir yıl içinde gerçekleştirdikleri, süren çalışmaları ve önümüzdeki dönemde yapacağı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Süel, vakfın çalışmalarını şöyle özetledi:
"Türkiye Vodafone Vakfı olarak, 6 yıldır ülkemizdeki sosyal ihtiyaçları tespit etmek ve gidermek için sosyal yatırımlar yapıyoruz. Sosyal hayata ve ekonomiye eşit katılım sağlayamayan birey ve grupların ihtiyaçlarını sahipleniyoruz. Türkiye Vodafone Vakfı'nın rotasını Danışma Kurulu toplantılarımızla belirliyoruz. Danışma Kurulumuzun değerli üyelerinin fikirleri bizim için büyük önem taşıyor. 22 Ocak'taki ilk toplantımızdan bugüne Türkiye Vodafone Vakfı'nın etkisini artırmayı başardık. Düşler Akademisi'nde 2057 engelli gencimizle, kurulan düşlerin bir gün gerçeğe dönüşebileceğini gösterdik. Geleceğe İlk Adım projemizle 81 ilde 573 ana sınıfı açtık ve 92 bin 941 çocuk, öğretmen ve ebeveyne ulaştık. Faaliyetlerimizin çevresel etkilerini şeffaf şekilde Sürdürülebilirlik Raporumuzda duyurduk ve Paydaş Diyalogu Çalıştayımızla sonuçları paydaşlarımıza ulaştırdık. Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinde kurumlar arası sinerji tesis etmek üzere Uluslararası Girişimcilik Merkezi'ni hayata geçirip eğitimlere başladık. Üniversite öğrencileriyle iş dünyasını bir araya getirmek üzere adımlar attık. Önümüzdeki dönemde, Danışma Kurulumuzun fikirleri ve önerileriyle daha büyük adımlar atmayı hedefliyoruz. Antalya'da Düşler Akademisi Kaş Merkezini açacağız. İkinci Sürdürülebilirlik Raporumuzu kamuoyuyla paylaşacağız. Kadın çiftçilerin ekonomik ve sosyal hayata katılımı için projelerimizi hayata geçireceğiz. Vakfımızın çalışmalarının sonuçlarını Sosyal Etki Raporu'yla duyuracağız. Türkiye'nin sosyal ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yürüttüğümüz tüm faaliyetlerimizde hayata katılımda fırsat eşitliğine katkıda bulunmak üzere bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Danışma Kurulumuzla fikir alışverişi içinde hareket etmeyi hedefliyoruz."