Haberler

İş Sanat’ta El Cigala ile Flamenko ve Caz Harmanı

Abone Ol

Flamenkonun hüzünlü ve sıcak sesi Diego El Cigala İş Sanat'a bu kez yeni albümüyle konuk olacak.

Flamenkonun en önemli seslerinden Diego El Cigala son albümünden yepyeni şarkılarla 4 Mart Perşembe akşamı İş Sanat'a konuk olacak. El Cigala "iki damla gözyaşı" anlamına gelen Dos Lágrimas adlı albümünü tanıttığı dünya turnesi kapsamında Türk izleyicilerle buluşacak. Flamenko ve cazı harmanlandığı muhteşem yorumu ve hüzünlü sesi ile dünyanın en iyi flamenko şarkıcılarından biri olarak gösterilen El Cigala böylece İş Sanat'ta ikinci kez sahne alacak.

Gerçek adı Ramón Jimenéz Salazar olan ve müzisyen bir aileden gelen El Cigala, kariyer basamaklarını hızla tırmandı. Zamanımızın en güzel flamenko seslerinden biri olarak nitelendirilen sanatçı müzik dünyasının efsanelerinden biri olmaya aday gösteriliyor. Dünyaca ünlü gitarist Paco de Lucia'nın "Söylediği her şarkıda kendine has tadı hissettiren El Cigala'yı her dinlediğimde kalbim ısınıyor" sözü El Cigala'nın müzik dünyasında gördüğü beğeniyi ortaya koyuyor.

Müziğe aile meclisinde ve sokaklarda şarkı söyleyerek başlayan El Cigala'ya 2003 yılında çıkardığı muhteşem albümü "Lagrimas Negras"ta 85 yaşındaki Kübalı piyanist Bebo Valdés eşlik etmişti. Küba ritimleriyle ve flamenko vokallerle yaptığı füzyon bu albüme uluslararası başarı getirmişti. Bu albümüyle bir Grammy, üç Premios de la Música, bir Ondas, beş Amigo ödülü kazanan; İspanya, Arjantin ve Meksika'da platin rakamlarına ulaşan El Cigala bu kez yeni şarkılarını müzikseverle paylaşacak.

Paco de Lucia, Tomatito, Mario Maya, Faíco, Farruco, El Güito, Manuela Carrasco, Cristóbal Reyes, Carmen Cortés, Joaquín Cortés, gibi isimlerle de çalışan El Cigala İş Sanat'ta İstanbullulara bir kez daha unutulmaz bir Flamenko gecesi yaşatacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title