Haberler

Türk-İş Genel Başkanı Atalay: O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz

Güncelleme:
Abone Ol

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, son yıllarda işçilerin ekonomik olarak dayanacak durumda olmadığını ifade ederken dikkat çeken cümleler sarf etti. Atalay "Vergiyle ilgili sıkıntımız var, ücretlerle ilgili sıkıntımız var. O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz. Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyorlar" dedi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Şeker-İş Sendikası tarafından Ankara'da bir otelde düzenlenen "Enflasyonda Atalet, Ücrette Sefalet, Vergide Adalet Arayışı Sempozyumu"na katıldı.

"MEMUR ÇOK ALMIYOR, BİZ AZ ALIYORUZ"

İşçilerin dünyaya yorgun gelip yorgun gittiğini söyleyen Atalay, "Geçmişte kamu işçileri Türkiye'deki ücret düzeyinde öncüydü. 15 ay evvel öyle bir kamu sözleşmesi yaptık ki, doktoru geçti, müdürü geçti. İşverenlerimiz de burada, onlar da şikayet alıyor. 'İşçiler öyle sözleşme yaptı ki, iş yerinde barışı, huzuru bozdu', aynen laf buydu. Memur da benim, işçi de benim. Memur çok almıyor, biz az alıyoruz. İnsanın geçinmeyle ilgili sıkıntısı olduğu zaman o evde huzur bulamazsın." diye konuştu.

"İŞÇİLERİ KAPININ ÖNÜNE KOYAN ÇOK FAZLA PATRON VAR"

Atalay, son yıllarda işçilerin ekonomik olarak dayanacak durumda olmadığını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü; "İşçilerin ortalama ücreti kamuda vergiden dolayı belli. 12 ay çalışıyoruz, 1,5 ayını vergiye veriyoruz. Vergiyle ilgili sıkıntımız var, ücretlerle ilgili sıkıntımız var. O kadar sıkıntıya rağmen biz, zenginlerden daha mutluyuz. Bizim bir ayda aldığımızı onlar bir haftada kedilerine mama veriyorlar. Düzgün işini yapanlar tabii ki var. Adil işverenlerimiz var mı, var. Ama onlardan daha çok, örgütlendiği zaman işçileri kapının önüne koyan patronlar var. Her ortamda adil olmak, çalışanın yanında olmak mecburiyetindeyiz. Temmuzda kamudakiler 24,73 zam aldılar. Eylül ayında alacakları zam 17,43 civarında. 'Temmuzda verdiyseniz 24,73'ü, öbür işçilere de vermek durumundasınız' diyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Ekonomi Güncel ankara Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (66)

Savas Ozturk:

Akp’liyim demenin bir başka yolu

Yanıtla21374
Yucel Cakir:

Fakir avuntusu

Yanıtla9325
Üveys Uyanık:

boş adam sen uylesin başkasının adına konsma kimse mutlu degil

Yanıtla7293
Cahi Savar:

Ben zengin ve mutsuz olmak istiyorum.

Yanıtla9269
emre cahilsavar:

HEPİNİZ PATRONCU OLMUŞSUNUZ YILBAŞINDAN SONRA GÖREMİYORUZ SİZİ

Yanıtla7227
T.C. GÖKBÖRÜ:

Eskidende dansözler yılbaşında çıkardı unuttun mu

068
Dağıstan:

Yirmi senedir aynı kurumun başındasınız ve temsil edemiyorsunuz. Ne dediğiniz anlaşılmıyor veya ne olması gerektiğini söylemiyorsunuz. Ne mutlusu kardeşim , on milyon emekli maaşına 2500 lira zam yaptık diyenlere ses çıkarmayıp mutluyuz diyorsunuz. Hadi canım sende , gençler gelsin artık

Yanıtla2180
suskun çocuk null:

kendi adına konuş kanka

Yanıtla5174
Ramazan Ateş:

Kamuda çalışan biz işçiyim izne ayrıldığımda zaman servis parası yemek parası iş birimi kesilir bu da bizim için büyük bir paradır bu konu hakkında sendikaların çalışması gerekiyor izni ayrılmak bile bize mutluluk vermiyor izin almak bile istemiyoruz çünkü maaşımız da kesiliyor çok para kesiliyor bize huzur vermiyor bu konu hakkında sendikaların Bir çözüm bulmalı

Yanıtla00
Ramazan Ateş:

Sayın başkanım ben kamuda çalışan bir işciyim yıllık izne ayrıldığım vakit servis,yemek ve iş pirimi kesiliyor, burda bizi etkiliyor izine ayrılma şefimiz kalmıyor izin kullanmak bilen istemiyoruz artık.Bir nevi hiç mutlu olamıyoruz bu kul hakkında bir iyileştirme bir yapılandırma çalışması bekliyoruz sendikalarda.

Yanıtla00
Tüm 66 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title