İşgalci Otellere Ceza Yağıyor
Kıyı kanununa uymayan ve sahil şeridini işgal eden otellere ağır cezalar geliyor.
Sahili işgal eden otellere ceza yağıyor. 2007 yılında Antalya 2. İdare Mahkemesi'nin verdiği kararın uygulanması için Antalya'nın Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'nin Kemer Mal Müdürlüğü ve ilgili kurumlara gönderdiği yazı üzerine Göynük'teki yaklaşık 23 otele sahil işgallerinden dolayı Kıyı Kanunu'nda öngörülen üst limit olan 10'ar bin TL ceza yazıldığı ve işgallerin 15 gün içinde kaldırılması konusunda tebligat yapıldığı belirtildi.
Ceza ve tebligatların Kemer, Çamyuva, Tekirova ve Ulupınar köyüne bağlı Çıralı sahilinde de uygulanacağı belirtilirken, konaklama tesisleri tebligata uymadıkları takdirde belediyeler, İlçe Özel İdare Müdürlüğü ve köy muhtarlıkları işgalleri kamu gücüyle kaldırmaları konusunda uyarıldı.
Kemer Kaymakamı Bayramali Köse'nin 'Kıyı Kanunu ve Mahkeme Kararının uygulanması' başlıklı yazısı üzerine harekete geçen Kemer Mal Müdürlüğü'nün, talimat gereği önce Göynük'te sahili şezlong ve gölgelikleriyle işgal eden konaklama tesislerine bu işgalleri kaldırmalarını tebliğ ederken, 3621 Sayılı Kıyı Kanunu'nun 15. Maddesi 1. fıkrasında öngörülen 2-10 bin TL cezanın üst sınırından da para cezası tahakkuk ettirildiği öğrenildi.
Kıyı Kanunu'nda işgalin kaldırılması için verilen süre 5 gün olarak belirtilmesine karşın, Kaymakamlık Hazine Taşınmazlarının İdaresi Hakındaki Yönetmeliğin 89. maddesine dayanarak işgalci otellere 15 gün süre verdi.
İdare Mahkemesi'nde açtıkları davayı kazanan vatandaşlardan Dursun Satıcı, "Otelleri nasıl yaptılarsa sahile yapanlar, kendilerini sahilin de sahibi olarak görüyor. Konyaaltı'nda da oteller var ama sahilden herkes yararlanabiliyor. Oteller hakları olmadığı halde tanıtımlarında sahili de pazarladıkları için ısrarcı oluyor. Oysa kendi otellerindeki imkanları pazarlasalar sorun kalmayacak. Bunu yapmıyorlar çünkü sahilden elde edilen rant tatlı geliyor" dedi.