Haberler

IŞİD'den Kaçan Yezidiler, Silopi'de Konutlara Yerleştirildi

Güncelleme:
Abone Ol

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti militanlarının saldırılarından kaçan Iraklı Yezidiler, Şırnak'ın Silopi ilçesinde konutlara yerleştirildi.

Yaşadıkları bölgeleri terk etmek zorunda kalan ve Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan yaklaşık 100 Yezidi vatandaş, Silopi ilçesi yakanlarında boş durumdaki konutlara geçti.

100 YEZİDİ KONUTLARA YERLEŞTİRİLDİ

Yezidi vatandaşları konutlarda ziyaret eden Silopi Kaymakamı Suat Demirci ile Silopi Belediye Eş Başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir, vatandaşlar için gerekli yardımın yapılacağını söyledi. Irak tarafından kaçan yaklaşık 100 kişinin şu ana kadar barınmaları için konutlara yerleştirildiğini ifade eden Kaymakam Demirci, Yezidilere yardım yapılması için AFAD ile irtibata geçeceklerini ve en kısa zamanda gerekli yardımların ulaştırılacağını belirtti.

"HER TÜRLÜ DESTEK SAĞLANACAK"

Aydemir ise belediye olarak yerlerini, yurtlarını terk etmek zorunda bırakılan Yezidi vatandaşlar için her türlü desteğin sağlanacağını kaydederek, görevlendirilen belediye çalışanları tarafından ihtiyaç listelerinin hazırlanmaya başlandığını, yardımlarının bu geceden itibaren başladığını ifade etti. Öte yandan konutlara elektrik de verilmeye başlandığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Suat Demirci Silopi Şırnak Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (29)

Mıstık TIRSTIK:

bugünün sığınmacıları yarının başbelaları olacak göreceksiniz,

Yanıtla1327
emin sert:

bu adamlar yarın bir gün ellerine silah alır bize dogrultur

Yanıtla1524
isimsiz:

ülke yol geçen hanına döndü.

Yanıtla1524
disa_ezhebun_hebun@hotmail.com:

canan köpeği senin kürt olma demenle ben kürtlükten çıkmam bu can bu bedende olduğu muddetce ve senin sus demenlede ben susmam o politikaları biz çoktan ezdik asimile inkar artık para etmiyor biz sizin gibi botit bozkurt sütü içmedik soyumuzun nerden geldiğini biliriz en azından dagda gezen köpek sütü içmedik kerkesi kendin gibi köpek bilme

00
berfa_ cudiahmetara73000@hotmail.com:

evet yolgecen hanına döndü önce kürtler vardi şimdi türkler

00
iğdirli:

allahım sen bu kılaviye bordunların islah et insanlar öylüyor bunlar daha yok pkk yok şu yazık be insanlık öldüm 1 dakikkalığına aylenizi düşün be

Yanıtla1215
kahraman:

TEK MERHAMETLI VE SIZI KORUYAN YÜCE TÜRK HALKI BIRDAHA SIZI KORUYANA ÖLÜMDEN KURTARANA TAS ATMAYIN GECMIS OLSUN HEPINIZE

Yanıtla917
berfa_cudiahmetara7300@hotmail.com:

kürt halkı hertürlü haksızlıga karşı mücadele edecer elde silah yada taş fark etmez bak tarihe kürtler mi türkleri korumuş yoksa türklermi?caldıran_çanakkale kurtuluş bunlarda kürtler yokmuydu?

00
berfa_cudi:

nerde dağlara arpa buğday serpin müslüman ülkesinde kuşlar aç kalmış demesinler diyen peygamberin ummeti ? yazıklar olsun canını savaştan kurtarmak için kaçan insanları hala hor görüp sanki sofrasındaki ekmeğine el uzatmiş gibi gören bu dünyada ebedi kalaçak gibi gören yaratıklar rıskı veren allahtır o insanların rıskı burda varsa sen istemesende onlar o rızıklarını alacaklardır silopi halkı yardım severdir daha gecen sene yolda kalan türk hacıları kafileleri evlerinde günlerce barındırdılar türklere insanlıklarını kardeşliklerini gösteren silopililer ezidilerede kardeş ce mertçe insanca davranıp ekmeklerini paylaşacaklardır yaradılanı sev yaradandan ötürü

Yanıtla1114
silopigengaharpoon@gmail.com:

ALLAH senden razı olsun senin gibi düşünen kardeşlerimiz olduğunu bilmek ne kadar güzel

00
Tüm 29 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title