Haberler

IŞİD Haritayı Verdi, Uçaklar Bombaladı

Güncelleme:
Abone Ol

IŞİD, kendi çizdikleri Kobani'yi işgal haritasını yayınlayınca koalisyon güçleri tarafından vuruldu.

Kobani sokaklarında olduklarını belirttikleri görüntüleri kendi çizdikleri bir "işgal" haritasıyla birlikte yayınlayan IŞİD militanları dün bu bilgiler ışığında ABD ve koalisyon uçakları tarafından vuruldu, YPG ilk kez saldırıya geçti.

Habertürk'ten Şefik Dinç'in haberine göre; Suriye'nin Türkiye'ye sınır kenti Kobani'nin doğusu ile güneyinde bazı bölgeleri ele geçiren IŞİD, önceki gün sosyal medya üzerinden görüntü ve fotoğraf paylaştı, bir gün sonrasında ise bu bölgeler ABD ve koalisyon güçleri tarafından bombalandı.

KENTİ TOZ VE DUMAN KAPLADI

Dün sabah saat 08.00'de yapılan 2 hava saldırısında IŞİD güçlerininin elinde bulunan 4 noktaya bomba yağdırıldı. Bombalanan bölgelerin IŞİD'in ele geçirdiği asayiş binası çevresi olduğu öğrenildi. Bombalanan bölgelerden yükselen toz ve dumanlar kentin üzerini kaplarken, IŞİD ve YPG arasındaki çatışmalar da gün boyu devam etti. Telefonla ulaştığımız Kobani Dışişleri Bakanı İbrahim Kürdo bombardımanın sürmesini istediklerini söyledi. IŞİD saldırıları başladığı günden bu yana ilk kez savunma pozisyonundan saldırıya geçtiklerini belirten Kürdo, ''Bu sabah yapılan hava bombardımanı IŞİD'e büyük hasar verdi. Hem cephaneleri ve ağır silahları vuruldu, hem de çok kayıp verdiler" dedi.

İŞTE O HARİTA

Irak Şam İslam Devleti örgütü önceki gün internet ortamında; Kobani'de ele geçirdiğini iddia ettiği alanları gösteren bu haritayı yayınlamıştı.

Çatışmaların güneyinde şiddetlendiği Kobani'nin, batısında ise dün YPG tarafından esir alınan yaklaşık 30 IŞİD üyesi görüntülendi. Tek sıra halinde yürütülen IŞİD'ciler bir binanın duvar dibine oturtulduktan sonra kent merkezinden gelen bir grup YPG'li tarafından binaya sokuldu.

YPG militanları öldürdükleri IŞİD militanlarının cesetlerini kent merkezinde dolaştırdı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Şefik Dinç Habertürk Kobani Işid Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (23)

uğur:

iti ite kırdırmak bu olsa gerek bırakın pkk ile işid birbirini yesinler. tek üzüldüğüm masum siviller gerisi hikaye

Yanıtla3236
melih:

alah belanı vesin pekaka

Yanıtla2738
ŞEHİTLİK KISMETSE BAŞTACIMIZDIR:

Allah (cc) bu mukkades görevi kürtlere nasip etti. Şehitlik mertebesi baştacımızdır. İŞİD i temizlemek vazifmiz se seve seve ve gururla yapmaya hazırız. Hiç bir ırkçı düşünce kürtleri bu yoldan caydıramaz. İnançlıyız ve gururluyuz. Allah tüm kürt halkının yardımcısı olsun. Allah u ekber.

Yanıtla178
GDGHN:

KKKFKOFKL

00
savaş:

kobani zaten düşmüş nekalmışki

Yanıtla1011
TATARMURAT:

YAHU UYANIN; KIMIN ELI KIMIN CEBINDE;YASADIGINIZ ÜLKELERDE KOMSULARINIZLA BERABER YEDIGINIZ ICTIGINIZ INSANLARLA KÖTÜ OLUYORSUNUZ;NE ICIN; KIMIN ICIN;NE OLDUGUNU BILMEDIGINIZ;HANGI DÜMENLERIN NASIL DÖNDÜGÜNÜ BILMEDEN ARKADASINLA KOMSUNLA VATANDASINLA KÖTÜ OLUYORSUN . BARI BU OYUNLARIN FIILLI VEYA SÖYLEMLI PIYONLARI OLMAYIN DA SONRALARI TEKRAR YÜZ YÜZE GÖZ GÖZE BAKABILESINIZ:SEL GIDER KUM KALIR.

Yanıtla49
2071:

Abd olmazsa isid pkk yi sinek gibi eziyomus demek. Kahraman krolar tarihe zionistin kuruculari Amerika tarafindan madolya alarak geciyolar, vay be.

Yanıtla47
serbend:

sosyalist kürtlerle komşu olmaktansa ışidi tercih ederiz. . . yaşasın islam ümmeti.

Yanıtla54
osmanıye:

ne şehidi lan pkk ve pyd nın hepsı seytana tapıyor mal ermenı usagı

Yanıtla06
tırcı dayıdan selamlar:

en son kullandığı silah sakat usta diğerleri fasa fiso

Yanıtla05
GDGHN:

KKKFKOFKL

00
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title