Haberler

IŞİD'in Irak'a Maliyeti 7 Milyar Doları Geçti

Güncelleme:
Abone Ol

Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Haykani, IŞİD'in devlete maliyetinin 7 milyar doları geçtiğini açıkladı.

Irak Bayındırlık ve İskan Bakanı Tarık el-Haykani IŞİD'in 65'i aşkın köprüyü yıktığını, bakanlık olarak zararlarının 7 milyar doları aştığını açıkladı.

Haykani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Terör örgütü IŞİD'in, Diyala, Ninova ( Musul ), Salahaddin ve Enbar vilayetlerinde yıktığı en az 65 köprü ve tahrip ettiği alt yapının devlete maliyeti 7 milyar doları geçiyor" dedi.

"YIKILANLARI YAPMAYA BÜTÇEMİZ YETMEZ"

Birçok köprünün, konutun IŞİD saldırılarında yıkıldığını, karayollarının ve altyapının ise tahrip edildiğini aktaran Haykani, "Söz konusu 4 vilayette yaşanan yıkımın ortadan kaldırılması ve yeniden imar için uluslararası desteğe ihtiyaç var çünkü Irak'ın bütçesi buna yetmez" ifadelerini kullandı.

Irak Elektrik Bakanlığı geçen ay Diyala, Salahaddin, Ninova ve Enbar'daki zararının 1 milyar dolardan fazla olduğunu bildirmişti.

ABD VE KOALİSYON GÜÇLERİ IRAK'A YARDIM ETTİ

IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların haziran ayında Musul başta olmak üzere bazı bölgelerin kontrolünü ele geçirmesinin ardından, terör örgütü IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. ABD ve koalisyon güçleri de savaş uçaklarıyla, Irak ordusuna destek veriyor.

"IŞİD GENÇLERİ ZORLA SAVAŞTIRIYOR"

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Musul Sorumlusu Sait Memuzini ise, terör örgütü IŞİD'in saflarında savaşmayı reddeden gençleri tutukladığını söyledi.

Memuzini, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "IŞİD, gençleri zorla savaştırıyor. Eline silah almayı reddeden 87 genci bu sabah gözaltına aldı. Daha önce örgüte itaati kabul ettikleri için serbest bırakılan 15 polis de tekrar hapse atıldı" dedi.

"EV EV DOLAŞIP GENÇLERİ TOPLUYORLAR"

Son zamanlarda çok sayıda militanını kaybeden IŞİD'in ev ev dolaşarak gençleri zorla silah altına almaya çalıştığını anlatan Memuzini, "IŞİD, İslam Devleti'nin savaşta olduğunu öne sürerek, kendi hükmü altındaki bütün Müslümanların cihada ve gazaya katılmaları gerektiği propagandası yapıyor. Örgüt bunun için evleri tek tek kontrol ediyor. Bulduğu gençlere iki seçenek sunuyor. Birincisi silahlanıp savaşa katılması, ikincisi 1 milyon 500 bin dinar ceza ödemesi. Bu iki seçeneği de kabul etmeyenler, hapse atılıyor." diye konuştu.

Memuzini, "Örgütün taktik değiştirdiğini, yabancı savaşçılar yerine Iraklıları çatışmalarda" öne sürdüğünü belirterek, "Çatışmak istemeyen veya kaçanlar, cephe gerisinde bekleyen yabancı militanlar tarafından öldürülüyor" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyala Musul Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (11)

vovodelMobil-ANDROID:

iyi olmus iraka allah daha beter etsin pkka terör örgütü yandasi ülkeyi. düsmanımin düsmanı dostumdur

Yanıtla911
insancaaMobil-ANDROID:

PKK bizi 20 yildir yiyip.50 milyar dolardan fazla dolaylı yontrmlerle

Yanıtla411
hakirMobil-ANDROID:

saddami sattiginizda size demokrasiyi getirecek olan abd. den para istiyebilirsiniz.

Yanıtla311
silvia:

işit. in. . başı. . bağdadi. nin. . asıl. . adı. . eliott. . simon. muş. . anası. . babası. . yahudi. . miş. . israil. . . istibaratına. . çalışıyormuş

Yanıtla65
dedeMobil-ANDROID:

Su hale bak petrol denizinde yuz butcen imara yetmesin. serefsiz abd iraka en buyuk zarari sen verdin.

Yanıtla27
demi yani:

Irak diye bir devletin var oluyor olması hata

Yanıtla44
yilmut:

fark etmez. . . şimdi ABD iraka büyük bir para yardımı yapar borç olarak. . . . sittin senede beleş petrol çeker. . . orada atılan her adım her hareket MENFAATE DAYALIDIR. . . . . artık tüm dünya bunu öğrendi. . . biz geç kaldık. . . bizde böyle bir şeyi oraganize edebilirdik peşmergeler sorun yaşarlarken onlardan yeteri kadar istifade edemedik. . ama RTE kendi şahsi egosu olarak suriye ye ESED e takıldı kaldı. . . Türkmenlerden de istifade edemedik. . . burnumuzun dibindeki petrolü gözümüzün içine baka baka başkalarına yedirdik. . . !!!!

Yanıtla24
RemzimobilWeb@haberler.com:

Iraka yardim yagar sunki hepisi kullanilmaya elverisli biz okadar insani besleriz elleri ceplerine gitmez gerci bize gelse ak sarayi cabuk tamamlariz farketmez biraz arazi satariz hallederiz

Yanıtla14
İSPARTALI:

Bela arayan belasını bulur. 2003 de mevcut düzeni yıkmak için amerikaya davetiye çıkaran hainler bu karşımıza İrak milliyetçiyiz diye çıkmasın. Ülekelrinin kaynaklarını kime peşkeş çektilerse, ağızlarını gidip onların önlerinde eğsinler. . . .

Yanıtla02
sinanMobil-ANDROID:

daha beter olun nasil olsa bizim insaatcilar yapar paralar bize akar.

Yanıtla01
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title