Haberler

İşitme Engelliler Olimpiyat'ında Bin 500 Gönüllü Görev Yapacak

Abone Ol

SAMSUN'da İşitme Engelliler Olimpiyat Koordinatörlüğü Gönüllü Departmanı bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve kamplar sonucu bin 500 gönüllünün, 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda görev almak üzere hazır durumda olduğu belirtildi.

SAMSUN'da İşitme Engelliler Olimpiyat Koordinatörlüğü Gönüllü Departmanı bünyesinde gerçekleştirilen eğitim ve kamplar sonucu bin 500 gönüllünün, 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı'nda görev almak üzere hazır durumda olduğu belirtildi.

Samsun'da bin 154'ü Türk ve 96'sı yabancı olmak üzere 250'si işitme engelli bin 500 gönüllünün görev yapacağı 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatı'na (Deaflympics 2017) 5 bin 112 kişi başvurdu. Birebir yapılan mülakatlar sonucu 650 işaret dili bilen ve 850 bilmeyen gönüllü seçildi. Şu an kampta devam eden eğitimlerin sonunda, 250'si işitme engelli olan 500 uluslararası işaret dili tercümanı görev yapmak üzere hazır olacak. Samsun'a, farklı şehirlerden gelen birçok gönüllünün Deaflympics 2017'de görev almak için yoğun bir eğitim sürecinden geçtiği belirtildi.

Gönüllü çalışmalarına Ocak ayında başladıklarını belirten, Çarşamba Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve İşitme Engelliler Olimpiyatı Gönüllü Departmanı Koordinatörü İlkay Aydın, "İşaret dili bilenler bilmeyenler, çeşitli meslek grubundan, ev hanımından işçisine, güvenlik görevlisine kadar birçok başvuru oldu. Yaklaşık 10 gün süren mülakatlar sonucu seçtiğimiz bin 500 gönüllümüz arasında, hiç işaret dili bilmeyenlere haftanın iki günü 3'er saat Atakum Gençlik Merkezi'nde eğitim veriyoruz. Diğer işitme engelli gönüllülerimiz de 10'ar günlük kamplarla 19 Mayıs Gençlik Kampı'nda konaklama yeme içme gibi gereksinimleri karşılanarak uluslararası işaret dili eğitimi alıyorlar. 1 Temmuz itibarı ile gönüllü köyünde toplanacak gönüllülerimize iş tanımlarını, engellilere nasıl davranılması gerektiğini anlatacak; Deaflympics'in ve Samsun'un tanıtımını yaparak oryantasyonlarını sağlayacağız" diye konuştu.

Gönüllülerin en gencinin 18, en yaşlısının ise 58 yaşında olduğu belirtildi. En yaşlı gönüllü olan Sevinç Özöğüt gönüllülük kapsamında bu sene Deaflympics için uluslararası dil eğitimi aldığını belirterek, "Geçen sene Türk işaret dili kursuna katıldım ve bu sene olimpiyat döneminde de işitme engelli sporculara yardımcı olmak için çalışacağız" dedi.

En genç gönüllü olan Melike Günday ise "İşitme Engelliler Olimpiyatı gibi büyük bir organizasyonun Samsun'da yapılacak olması beni çok heyecanlandırıyor. Bu yüzden gönüllü oldum. Tüm sporculara yardımcı olmak benim için çok büyük bir onur olacak. Gönüllü olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

- Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title