Haberler

Sanchez'den NATO Zirvesi'ne damga vuran Gazze mesajı! Çifte standart vurgusu yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Filistin devletini resmen tanıyan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO Zirvesi'nde çarpıcı bir çağrıda bulundu. Sanchez, "Ukrayna'ya desteğimizi zayıflatacak çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Tam tersine Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı takınılan birlik ve tutarlığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, NATO üyesi ülkelere hitaben yaptığı konuşmada, NATO'dan, Ukrayna'da olduğu gibi Gazze'de de aynı "birlik ve tutarlılığı" talep etti.

ÇİFTE STANDART VURGUSU

Sanchez, Washington'da düzenlenen NATO Atlantik Konseyi Devlet ve Hükümet Başkanları Oturumu'na katıldı. İspanya Başbakanlık kaynaklarına dayandırılarak İspanyol basınında yer verilen haberlerde, Sanchez'in, basına kapalı NATO toplantısında yaptığı konuşmada, "Ukrayna'ya desteğimizi zayıflatacak çifte standart uygulamakla suçlanamayız. Tam tersine Rusya'nın Ukrayna'daki işgaline karşı takınılan birlik ve tutarlığın aynısını Gazze için de talep ediyoruz." dediği kaydedildi.

"GAZZE'DE DE ULUSLARARASI HUKUKA SAYGI GÖSTERİLMELİ"

Sanchez, "Vatandaşlarımızın tutarlı bir siyasi duruşa sahip olduğumuzu, çifte standartların olmadığını anlamaları önemlidir. Uluslararası hukuku savunduğumuz için Ukrayna'yı desteklediğimizi söylüyorsak, aynısını Gazze'de de yapmalıyız. Ukrayna'da uluslararası hukuka saygı gösterilmesini talep ediyorsak, Gazze'de de buna saygı gösterilmesini talep etmeliyiz" diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Ukrayna İspanya Rusya Gazze Nato Politika Güncel Haberler

1000

Yorumlar (32)

Beydağ Bey:

İnsan, adam, vicdanın vücut bulmuş hali

Yanıtla3798
Leven Ergün:

JET YAKITI GÖNDERMİŞLER CAMİDE CUMADA BİZDEN TOPLADIKLARI PARAYLA

19724
Abdullah Atik:

Vicdandan sahibi dünya lideri olucak adam tebrik ediyorum..

Yanıtla1445
süleyman kahraman:

Bu Türkiye başbakanı değil, İspanya başbakanı.Bunu söylerken bizim cumhurbaşkanı nerede idi acaba

Yanıtla93268
HABERCİ:

Bunu söylerken tarafsız olduğunu açıklayabilirmisin bize. bakar kör olmamak lazım

3781
rizeli:

Futbolda gönlümüz sizinle İNGİLİZlere haddini bildirin

Yanıtla0326
osman Öztürk:

İncilizlerin ispanya yi finalde yenmesi mümkün degil bence.İspanyol'lar şampiyon bence.

04
TT:

Nato olarak Filistine askeri destek vermeliyiz deyip beyinleri yakan biri çıkmamış mı? Henüz o derece erkek yok sanırım...Yine de bu tepki de iyiye gidişin, kötüleri en azından kınanabileceğinin bi kanıtı... Kınayamayanlar, boykot edemeyenler kime hizmet ettiklerini varsın düşünsünler...

Yanıtla7213
rıdvan öztürk:

Emrah, Ukrayna nato üyesi mi?

3131
Emrah Ala:

nato olarak filistin e askeri destek veremezsin çünkü Filistin nato üyesi değil.

9031
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title