Haberler

Isparta Belediye Davası'nda Savcı Mütaala Verdi

Abone Ol

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, bazı belediye çalışanları ve belediyenin dışarıdan iş yaptığı 28 kişi gözaltına alınmıştı.

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011'de Isparta Belediyesi'ne operasyon düzenlemiş, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Belediye Genel Koordinatörü Mehmet Ateşgül, bazı belediye çalışanları ve belediyenin dışarıdan iş yaptığı 28 kişi gözaltına alınmıştı. Operasyon sonrası hazırlanan iddianamede, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da bulunduğu 82 sanık Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlamıştı.

YENİ BİLİRKİŞİ RAPORU TALEP ETTİ

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın 15'inci duruşmasına, 'Örgüt kurma ve yönetme, örgüt üyeliği, resmi evrakta sahtecilik ve ihaleye fesat karıştırma' suçlarından yargılanan sanıklardan 34'ü katıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da katılmadığı duruşmada sanıkları 23 avukat savundu. Duruşmada sanık ve avukatları hazırlanan ikinci bilirkişi raporuna itiraz ederek yeni bilirkişi raporu talebinde bulundu. Sanık avukatları, ikinci raporu hazırlayan bilirkişinin kendini mahkeme yerine koyduğunu ve taraflı davrandığını iddia etti.

Sanık avukatlarından Ülkem Baş sanıklara ait dinleme ve teknik takip kararının İzmir'deki Özel Yetkili Mahkeme tarafından verildiğini, yakın zamanda çıkan özel yetkili mahkemelerin kaldırılması ile ilgili yasa çerçevesinde iletişim tespitleri ve teknik takiplerin hiçbir hükmünün bulunmadığı gerekçesiyle dosyadan çıkarılmanı talep etti.

SAVCI MÜTAALA VERDİ

Avukat ve sanıkların dinlenmesinden sonra Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç, dava dosyası hakkında mütalaasını sunmak istedi. Sanık avukatlarından Ömür Cevheroğlu, mütalaanın okunmasına itiraz ederek, 30 Mart'ta bir seçim olduğunu, verilecek mütalaanın kamuoyunu yanlış yönde etkileyeceğini savundu.

HEYETTEN AVUKATA TEPKİ

Mahkeme heyeti, avukat Cevheroğlu'nun sözleri üzerine Siz ne söylediğinizin farkında mısınız Öyle şey mi olur diye tepki gösterdi. Avukat Cevheroğlu, sözlerinin devamında mahkemenin ara karar vermeden mütalaa sunulmasının usulen yanlış olacağını söyledi. Bunun üzerine Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli Mahkeme başkanı Suat Yürekli, avukatların taleplerini değerlendirmek üzere duruşmaya 20 dakika ara verdi. Mahkeme heyeti, aradan sonra sanık avukatlarının talebini dosyaya yenilik getirmeyeceği gerekçesiyle oy çokluğu ile reddetti.

SAVCI 'ÖRGÜT' SUÇLAMASINDAN BERAAT İSTEDİ

Ara kararın ardından Cumhuriyet Savcısı Murat Kılıç, mütalaasını mahkeme heyetine sundu. 40 sayfalık mütalaada, sanıkların tamamına 'Örgüt kurma ve yönetme ile örgüt üyeliği' suçlamalarından beraat istendi. Ayrıca aralık ayında vefat eden sanık Osman Gazi Aksoy'un davadan düşürülmesi talep edildi. Savcı, mütalaasında, 13 ayrı olaydan üçünde, aralarında Belediye Başkanı Günaydın'ın da bulunduğu kişiler hakkında 'İhaleye ve edimin ifasına fesat karıştırmak' suretiyle hem firma sahibinden hem de belediye kaynaklarından haksız kazanç sağladıkları, belediyeyi zarara uğrattıkları gerekçesiyle ceza talep etti. Mütalaada ayrıca,şehir içi temizlik ihalesiyle ilgili Başkan Günaydın ile birlikte Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Genel Koordinatör Mehmet Ateşgül ve MHP İl Başkanı İsa Yalçın'ın da aralarında bulunduğu 17 sanık için TCK'nın 2351 ve 531'nci maddeleri uyarınca ceza istendi. Mahkeme heyeti, mütalaanın değerlendirilmesi ve sanık avukatlarının savunmalarını yapmaları için duruşmayı 29 Nisan'a erteledi.

'SAVCININ MÜTALAASINI KABUL ETMİYORUZ'

Duruşma çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan sanık avukatlarından Bekir Nayır, mütalaanın çok kapsamlı olduğunu belirterek, savcının 'örgüt' suçlamalarıyla ilgili tüm sanıklar hakkında beraat kararı istediğini söyledi. Diğer suçlarla ilgili sanıklar hakkında çeşitli cezaların istendiğini belirten Nayır, Bu aşamadan sonra sanık müdafii olarak bizler gerekli savunmamızı yapacağız. Sanıyorum dosyada sona doğru yaklaşıyor. Biz savcının mütalaasını genel itibariyle kabul etmiyoruz. Savcının son bilirkişi raporunu esas aldığı gözüküyor. Bu rapor açıkça hukuka aykırıdır. Bu çok açıkken sayın savcının bu rapora uymasını kabul etmiyoruz. Mütalaa çok uzun. Tamamen cezaya yönelik mütalaa açıklanmadı. Savcı, iddianamede ihaleye fesat karıştırma, zimmet, irtikap suçlamalarıyla açılan dosyaların cezalandırılması taleplerini, görevi kötüye kullanma olarak değiştirdi dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yusuf Ziya Günaydın İsa Yalçın Isparta Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title