Haberler

İsrail'de Sol Eğilimli Seçmen Değişim İstiyor

Abone Ol

İsrailli seçmenler sandık başına giderken, sol eğilimli İsrailliler ülke yönetiminden memnuniyetsizliklerini belirterek, "değişim" istediklerini vurguladılar.

İsrailli seçmenler sandık başına giderken, sol eğilimli İsrailliler ülke yönetiminden memnuniyetsizliklerini belirterek, "değişim" istediklerini vurguladılar. İsrail'de yaklaşık 6 milyon seçmen bugün saat 07.00 itibariyle sandık başına gitti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun politikalarına sert biçimde karşı çıkan muhalefet lideri solcu-liberal İzak Herzog, özellikle ekonomi ve Filistin meselelerinde ülkenin başarısız olduğunu savunuyor. Bugün oy kullan solcu seçmen de ülkenin gidişatından şikayetçi.AA muhabirine oy kullanmasının ardından konuşan seçmen Yaron Reichsfeld, bu seçimlerden yeni bir hükümet çıkmasını ümit ettiğini belirterek, "Şu andaki durum yeni bir hükümetin çıkacağı yönünde. Halkta Netanyahu'nun partisi Likut'a karşı çok tepki var. Bunca yılın ardından insanlar artık değişim istiyor" ifadelerini kullandı."Halkın, Herzog liderliğindeki sol eğilimli "Siyonist Birlik"e oy vererek iktidara taşımasını ümit ediyorum" diye konuşan Reichsfeld, "Eğer Herzog iktidara gelirse çok daha ılımlı bir hükümet olacaktır. Filistin meselesinde ve dünyayla olan ilişkilerde daha yumuşak bir tutum sergilenecektir" dedi.Reichsfeld, ülkenin içindeki maddi sıkıntılara da değinerek, şu ifadelere yer verdi: "Aynı zamanda İsrail'deki mevcut ekonomik durum pek iyi değil. İnsanlar ekonomik olarak sıkıntıda. Emlak fiyatları çok yüksek. Bu seçim İsrail'in uluslararası ilişkilerinden ziyade, kendi iç ekonomisi ile alakalı. İnsanlar ev alabilmek, kaliteli eğitim imkanlarına kavuşmak ve refah içerisinde yaşamak istiyorlar. Bunun için değişim istiyoruz." AA

Kaynak: AA / Güncel

İzak Herzog Filistin İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title