Haberler

İsrail Dışişleri Bakanı Gazze'ye Operasyon Çağrısı Yaptı

Güncelleme:
Abone Ol

Avigdor Liberman, 2002'de Batı Şeria'ya yönelik yapılan "Savunma Kalkanı Operasyonu'na" benzer operasyonun Gazze'ye düzenlenmesi çağrısında bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, 2002'de Batı Şeria'ya yönelik yapılan "Savunma Kalkanı Operasyonu'na" benzer geniş çaplı bir operasyonun Gazze'ye düzenlenmesi çağrısında bulundu.

"ROKET SALDIRISI İLE BAĞLANTILI"

İsrail devlet radyosunda yer alan habere göre, Liberman, "Gazze'den başlatılan roket saldırılarıyla, 3 Yahudi yerleşimci gencin öldürülmesi arasında bağlantı" olduğunu savundu.

"BAŞIMIZI KUMA GÖMEMEYİZ"

"2. Savunma Kalkanı operasyonu düzenlememiz gerekiyor. Ancak bu defa operasyon Gazze'de yapılmalı. Başımızı kuma gömemeyiz" diyen Liberman, şunları kaydetti:

"Bir başka nokta da Hamas'ın, uzlaşı hükümetinin kurulmasının ardından Filistin yönetimi ve Batı Şeria'yı ele geçirme girişimidir. Hamas öldürme eylemlerine odaklanan terör örgütüydü ve hala öyle. Bu bölgeyi ele geçirmesi, askeri olarak kararlı bir şekilde engellenmeli. Bu da alt yapısına ve askeri gücüne darbe indirmekle mümkündür."

2002'DEKİ OPERASYONDA NELER OLMUŞTU?

Eski Başbakanlardan Ariel Şaron yönetiminde 2002 yılında Batı Şeria'ya düzenlenen Savunma Kalkanı Operasyonu'nda 29 İsrail askeri ölmüş, 200'den fazla Filistinli hayatını kaybetmişti. Yaklaşık 5 bin Filistinlinin esir alındığı operasyon, İsrail'in, Haziran 1967'den bu yana Batı Şeria'da düzenlediği saldırıların en kanlıları arasında sayılıyor.

İsrail ordusu dün, yerleşimcilerin El-Halil kenti yakınlarında ölü olarak bulunduğunu açıklamıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Avigdor Liberman Batı Şeria İsrail Gazze Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (24)

VURUCU:

Nerdesin dünya lideri erdoğan hangi ine girdin!!???

Yanıtla2321
bakbakim_ben_buldumm@hotmail.com:

sizin gibi israil uşaklarıyla ugraşıyo anlayabildinmi

00
Bordo Bereli:

Nerde bizim dünya lideri ? dünyayı unuttu şimdi cumhurbaşkanlığına oynuyor.

Yanıtla1722
engin:

valla taş üstünde taş baş üstünde baş koymam demiş İsrail tayyipte türkmen filan umurumda deyil benim derdim cumhur başkanlığı diyomuş

Yanıtla1613
Atilla Cenk:

Erdogan nerdesin Candostunu Israil vuruyor Barazni can dostunla yarima kos yoksa koruyormusun haa haklisin desene yahu irakdaki rehine alinan konsolosluk personeline kurtaracak yürek yok ben cikarciyim simdi bana ne mi diyeceksin

Yanıtla169
can:

hain filistinnnnnnn

Yanıtla178
NERDE ADALET:

İSRAİLE GEMİ İLE TİCARET YAPAN KİMLER HANİ İSRAİL DOSTU KİM ?

Yanıtla223
ayıdan post araptan dost olmaz:

Bırakın Arap hayranlığını da rehin alınan konsolosluk personeli ile Kerkük''te Musul''da var olma savaşı veren Türkmenleri, Çin''deki Uygurları düşünün biraz da. Müslüman kardeşlerimiz diyenler çıkacaktır, 1. Dünya Savaşı''nda bu Araplar Müslüman kardeşleri olan Türkleri hıristiyanların teşvikiyle arkadan vurmuşlardı unutmayın. Arap, Türk''e yaptığının cezasını çekiyor. Ayrıca 1980 öncesi terörizmin ağa babaları Filistin kamplarında eğitilip Türkiye''nin başına musallat edilmişlerdi. Binlerce gencimiz öldü, ordu darbe yapmak zorunda kaldı. Arap hayranları bunları unutmasın.

Yanıtla318
dünya vatandaşı:

bu adam aynı bir zebani tam bir savaş çığırtkanı.

Yanıtla59
vatandas:

güldürmeyin lan adami, herifler kac gündür gazzenin icinde isgal ettiler 400 kisiyi hapse attilar, evleri didik ariyorlar siz hala masal pesindesiniz. kapak olsun rehinelerimiz icin agzini bile acamayan acanada mahkeme karari ile yasak koyan sahte kabadayilara.....

Yanıtla311
Tüm 24 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title