Haberler

İsrail, Gazze'ye Yoğun Hava Saldırıları Düzenledi

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail, Pazar günü Gazze'nin kuzeyine yönelik ağır hava bombardımanları gerçekleştirdi. Yerel kaynaklar, saldırıların Ekim 2023 tarihi itibarıyla düzenlenen en şiddetli bombardımanlar arasında olduğunu bildirdi. Saldırılarda birçok kişi hayatını kaybederken, yaralılar ve enkaza mahsur kalanlar olduğu ifade edildi.

CİBALİYE, 7 Ekim (Xinhua) -- İsrail, Pazar günü Gazze'nin kuzeyine yoğun hava saldırıları gerçekleştirdi. Yerel halk, bu saldırıların Ekim 2023'ten bu yana düzenlenen en ağır bombardıman olduğunu söyledi.

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, İsrail'in saldırılarında onlarca kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını ve hedef alınan evlerin enkazı altında mahsur kaldığını açıkladı.

Saldırıların, Cibaliye'nin doğusundaki Tel el-Zater ve Endonezya Hastanesi yakınlarında yoğunlaştığını belirten teşkilat, gece boyunca vurulan çok sayıda eve müdahale konusunda büyük zorluk yaşadıklarını bildirdi.

Kaynak: Xinhua / Güncel

İnsan Hakları Orta Doğu Güvenlik Politika İsrail Güncel Dünya Gazze Pazar Orta Doğu İnsan Hakları Güvenlik Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title