Haberler

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Abone Ol

İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oron: ''Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes girişimine birkaç saat içinde cevap vereceğiz'' "Gerçek bir ateşkes güvencesi verilirse Kahire'deki müzakerelerin başlaması için müzakereci heyet gönderebiliriz"

İsrail, Mısır'ın önerdiği ateşkes girişimine bir kaç saat içerisinde cevap vereceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Amira Oron AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mısır'ın önerdiği 72 saatlik ateşkes girişimini birkaç saat içinde cevap vereceğiz" dedi.

Oron, ülkesinin "insani ateşkes için yürütülen her türlü çabayı memnuniyetle karşıladığını" ve söz konusu öneriye yanıtı basın toplantısı düzenleyerek açıklayacaklarını belirtti. Oron, "Bizim tutumumuz net. Hamas'ın bağlı kalıp kalmayacağını bilmememize rağmen Gazze'de her türlü ateşkesi memnuniyetle karşılıyoruz. Gerçek bir ateşkes güvencesi verilirse Kahire'deki müzakerelerin başlaması için müzakereci heyet gönderebiliriz" ifadesini kullandı.

Öte yandan Gazze'de ateşkes sağlanması amacıyla Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Filistin heyetinde yer alan Demokratik Kurtuluş Cephesi Genel Sekreter Yardımcısı Kays Abdulkerim, "Mısırlı yetkililerin, İsrail ile Filistin arasında görüşmelerin başlayabilmesini sağlayacak 72 saat süreli ateşkes için çaba harcayacakları konusunda kendilerine söz verdiğini" bildirmişti.

Filistin heyeti, bugün Mısır İstihbarat Başkanı Muhammed Ferid Tuhami ile görüşmüştü. Mısır, 14 Temmuz'da Gazze'de ateşkesin sağlanması için girişim başlattığını duyurmuş ancak bu girişim başarılı olmamıştı. - Kudüs

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Amira Oron İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title